UŽAS! Žena iz Lebana brutalno tukla psa: Dok sam gledao, prevrtao mi se želudac!
Foto: Printscreen

Pokret Levijatan Podnose krivičnu prijavu

UŽAS! Žena iz Lebana brutalno tukla psa: Dok sam gledao, prevrtao mi se želudac!

Srbija -

Na snimku koji je objavio pokret za zaštitu životinja Levijatan vidi se kako žena iz Lebana krvnički udara psa!

Javnost je šokirana nemilim scenama, a članovi Levijatana uspeli su da spasu nesrećnu životinju. Oni su pre tri dana dobili dojavu i video-zapis o psu koga bije vlasnica.

- Dok sam gledao, prevrtao mi se želudac. Gledao sam snimak iznova i iznova, pokušavajući da razumem šta je sa ženom koja štapom udara psa besomučno. Na kraju sam odustao i odlučio da iskoristim sva pravna sredstva da kaznim ovu nakazu, jer bi primenom bilo kakve sile, čak i verbalne, gospođa bila žrtva i napravila bi se ogromna zamena teza. A na Jovanu, kako smo kuci dali ime, svi bi zaboravili. Ovako, Jovana je s nama, a ta osoba će odgovarati - kaže Pavle Bihali, izvršni direktor fondacije pokreta Levijatan.

Ivana Rokvić iz Levijatana navodi da su članovi pokreta vozili 700 kilometara bez zadržavanja kako bi psa što pre odveli na veterinarski pregled.

- Naši članovi su odmah krenuli u Lebane. Psa smo zatekli preplašenog i bio je veoma nepoverljiv, što je razumljivo usled načina na koji se ophodilo prema njemu. Naviknuti na takvo ponašanje, s kojim se često susrećemo, ipak smo našli način da priđemo Jovani. Podnećemo krivičnu prijavu i pravno ćemo goniti osobu sa snimka. Cilj nam je da ovakvim svojim svakodnevnim aktivnostima inspirišemo druge na humano postupanje prema životinjama.

Veliki broj prijava

GRAĐANI NAS PREPOZNALI

Članovi pokreta Levijatan ističu da svakodnevno dobiju veliki broj prijava protiv nesavesnih vlasnika pasa, kao i dojave o zlostavljanju životinja.

- Građani su nas prepoznali kao ljude koji se svojim delovanjem bore za humanost, za zaštitu slabijih i pravo glasa onih koji ne mogu da ga izgovore sem cviljenjem - poručuje Ivana Rokvić.

Kurir / M. B.

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track