Najnovije vesti

SAVET UNIVERZITETA U KRAGUJEVCU NIJE POSLUŠAO ŠARČEVIĆA: Nema smene rektora Arsenijevića niti poništavanja doktorata njegovog sina
Foto: Printscreen

za sad ništa od promena

SAVET UNIVERZITETA U KRAGUJEVCU NIJE POSLUŠAO ŠARČEVIĆA: Nema smene rektora Arsenijevića niti poništavanja doktorata njegovog sina

Srbija

KRAGUJEVAC - Savet Univerziteta u Kragujevcu danas je, nakon što je razmotrio dopis Ministarstva prosvete, odlučio da ne razmatra preporuku za razrešenje sa javne funkcije rektora prof. dr Nebojše Arsenijevića, kao i da ne poništi nastavno-naučno zvanje njegovog sina Aleksandra Arsenijevića.

foto: Dragana Udovičić

Kako se navodi u saopštenju, Savet je odlučio da izrečenu prvostepenu Meru preporuke za razrešenje sa javne funkcije rektora Arsenijevića ne razmatra dok ne bude doneta odluka o žalbi podnetoj Agenciji za borbu protiv korupcije.

Savet je, takođe, odlučio je da ne poništi nastavno-naučno zvanje Aleksandra Arsenijevića, jer nadležni inspekcijski organi Ministarstva do 6. februara ni Fakultetu medicinskih nauka, nad kojim je vršen nadzor, niti Univerzitetu u Kragujevcu, nad kojim nije vršen nadzor, nisu dostavili zapisnik o izvršenom inspekcijskom nadzoru, kao ni rešenje ili neki drugi akt kojim se potkrepljuje taj zahtev.

foto: Aleksandar Jovanović

Na istoj sednici Savet je sa jednim glasom protiv i 13 za, odlučio da dopis Ministarstva prosvete upućen od 29. januara ove godine, u delu koji se odnosi na preporuku da se pokrene postupak pred Etičkom komisijom Univerziteta, uputi Etičkoj komisiji Fakulteta medicinskih nauka, u skladu sa odredbama Kodeksa o akademskom integritetu i profesinalnoj etici Univerziteta u Kragujevcu, dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: PREDSEDNIK EVROPSKE KOMISIJE JASAN! Evo kada će Srbija i Crna Gora ući u EU!?

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...