OTEŽANO DO PLANINSKIH SELA OKO NIŠA: Meštani krenuli bez lanaca pa ostali ZAGLAVLJENI U SNEGU!
Foto: Fonet/Kostadin Kamenov

skraćene autobuske linije

OTEŽANO DO PLANINSKIH SELA OKO NIŠA: Meštani krenuli bez lanaca pa ostali ZAGLAVLJENI U SNEGU!

Srbija -

NIŠ - Na teritoriji Niša su zbog snega i leda na kolovozu od jutros, kao i prethodnog dana, skraćene dve linije u gradskom prevozu i 15 prigradskih linija, saopštila je Direkcija za javni prevoz tog grada.

Autobusi ne saobraćaju do brojnih niških sela koja se nalaze u brdskim predelima, dok su u gradu skraćene linije koje saobraćaju do viših delova grada, i to Kalač Brdo - Sarajevska i Njegoševa - Donji Komren.

Šef niškog Štaba zimske službe Svetislav Manić rekao je da su putari u toku noći očistili sve ulice prvog i drugog prioriteta, tako da se gradski saobraćaj normalno odvija, a do kraja dana trebalo bi da budu očišćeni lokalni putevi.

Prema njegovim rečima, na pojedinim lokalnim putevima u niškom kraju ima smetova visine 60 do 70 centimetara, a visina snega na okolnim brdima je više od 40 centimetara.

"Čišćenje ne ide ni lako, ni brzo. Ne radi se o širokom prostoru koji omogućava da se sneg izgura sa kolovoza. Sneg uglavnom mora da se sklanja sa kolovoza utovarivačima", kazao je Manić.

On je apelovao na građane da ne polaze na put bez preke potrebe i zimske opreme.

"Imali smo ovih dana pozive zbog automobila zaglavljenih u snegu, ali se ispostavljalo da su vozači kretali bez lanaca na gumama i da su zbog toga ostajali na putu, a ne zbog velikog snega", rekao je Manić.

Prema njegovim rečima, proteklih dana na lokalnim putevima putari su morali da priskaču u pomoć i autobusima koji su su isklizavali sa kolovoza, ali nije bilo poziva zbog zavejanih ljudi.

Prema podacima Meteorološke stanice u Nišu, visina snežnog pokrivača u gradu trenutno iznosi 20 centimetara, a najniža temperatura izmerena jutros je minus 11 stepeni Celzijusovih.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Fonet, Kostadin Kamenov, Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kolovoz od Zrenjanina ka Melencima je potpuno zaleđen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track