NIŠKI CENTAR ZA SOCIJALNI RAD: Bespovratna pomoć mladim bračnim parovima da na selu žive bolje
Foto: Dejan Krsmanovic / Alamy / Alamy / Profimedia

Da sela ne ostanu pusta

NIŠKI CENTAR ZA SOCIJALNI RAD: Bespovratna pomoć mladim bračnim parovima da na selu žive bolje

Srbija -

NIŠ - Centar za socijalni rad u Nišu prvi put ove godine odobriće bespovratnu pomoć mladim bračnim parovima koji žive na selu da bi živeli bolje i odlučili se na proširenje porodice, izjavio je danas direktor Zoran Jović.

foto: Vlada Šporčić

Jović je kazao da je reč o malim grantovima, čija će se vrednost odredjivati u svakom pojedinačnom slučaju.

"Tim naših stručnjaka procenjivaće na terenu šta je to što je mladim bračnim parovima najneophodnije kako bi ostali da žive i rade na selu, da li je to staklenik ili neka druga vrsta pomoći", kazao je Jović.

foto: Shutterstock

Prema njegovim rečima, timovi stručnjaka iz Centra za socijalni rad pružaće psihosocijalnu podrušku mladim bračnim parovima na selu, ali će im pomoći da ostvare i druge vidove pomoći koje odobrava grad.

foto: Fonet

Jović je kazao da se Centar za socijalni rad do sada nije direktno bavio pronatalitetnom politikom i dodao da će grantovi biti dodeljeni u okviru projekta koji će finansirati grad Niš.

Prema podacima gradskog Sekretarijata za dečiju, socijalnu i zdravstvenu zaštitu, za rad Centra za socijalni rad iz budžeta grada ove godine ; biće izdvojeno 39 miliona dinara, dok je prošle godine udeo grada u finansiranju rada te ustanove bi bezmalo 31 milion dinara.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Profimedia/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track