U jagodinskom zoo-vrtu hlade se kavezi i životinje
Foto: KURIR

Rashlađivanje

U jagodinskom zoo-vrtu hlade se kavezi i životinje

Srbija -
Životinje su pospane, sporo se kreću i čestim izmenama vode za piće, rashlađivanjem kaveza i jakim prskanjem vodom pomažemo im da savladaju visoku temperaturu, rekao upravnik Zoološkog vrta veterinar Vladimir Jovanović

JAGODINA - Visoke temperature teško podnose i životinje u Zoološkom vrtu u Jagodini, pa se radnici trude da im pomognu, pre svega rashlađivanjem kaveza, rečeno je u ovom Javnom preduzeću Skupštine grada.

Životinje su pospane, sporo se kreću i čestim izmenama vode za piće, rashlađivanjem kaveza i jakim prskanjem vodom pomažemo im da savladaju visoku temperaturu, rekao je upravnik Zoološkog vrta veterinar Vladimir Jovanović.

On navodi da žirafe, kamile, zebre, antilope, majmuni i druge životinje iz afričkog podneblja, za razliku od nekih drugih, dobro podnose visoku temperaturu.

Zato su bazeni sa fokama, koje su stanovnici hladnih predela, dobili sistem za rashlađivanje i nastrešnicu, kako bi lakše podnosile visoke temperature. Zahvaljujući novom uređaju, temperatura u bazenu za foke ne prelazi 17 stepeni, kazao je Jovanović.

Zoo-vrt u Jagodini, koji je sastavni deo Turističkog kompleksa "Potok", Akva parka i Muzeja voštanih figura, ovog meseca će obeležiti šest godina rada.

Prošle godine, samo od prodaje ulaznica ostvaren je prihod viši od 14,1 miliona dinara, a prihod od rada suvenirnice, butika, kafića, restorana, brze hrane i prodaje sladoleda u krugu zoo-vrta je premašio 41,2 miliona dinara.

Zoo-vrt u Jagodini ima više od 100 vrsta životinja, sa oko 400 primeraka, ne računajući ptice, a najbrojnije posete su leti, kao i krajam i početkom školske godine, u vreme đačkih ekskurzija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track