(FOTO) BUKETI ZA KUĆNE NEGOVATELJICE: Vučević dame obradovao ružama
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Dan žena u Novom Sadu

(FOTO) BUKETI ZA KUĆNE NEGOVATELJICE: Vučević dame obradovao ružama

Srbija -

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, povodom Međunarodnog dana žena, uručio je bukete cveća zaposlenim damama Radne jedinice kućne pomoći i nege Gerontološkog centra "Novi Sad", koje svakoga dana pomažu starijim Novosađanima u obavljanju dnevnih aktivnosti.

Radnice te ustanove dnevno obave preko 350 poseta sugrađanima kojima je neophodna raznolika pomoć, od odlaska u kupovinu i uplate računa, do pomoći pri tuširanju i spremanju domova.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

"Ova jedinica Gerontološkog centra u Novom Sadu već 40 godina pruža pmoć i negu našim sugrađanima. Celokupno društvo mora pokazati da vodi brigu o njima, da postoji međugeneracijska solidarnost, ali i generalna solidarnost u zajednici", naglasio je Vučević.

Uz osmomartovske čestitke Vučević se zahvalio svim zaposlenima u toj ustanovi na svemu urađenom u prethodnim decenijama. izrazivši nadu da će kvalitet pruženih usluga biti još bolji u narednom periodu.

Komentarišući predanost i posvećenost kućnih negovateljica Gerontološkog centra u Novom Sadu, Vučević je kazao da su one porodica i prijatelji svih onih kojima se pružaju briga, pomoć i nega u privatnim domovima, čime se pomaže starijim sugrađanima da ostanu u svojim kućama i žive u najprihvatljijem ambijetnu.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

"Grad će uskoro obezbediti nova vozila za ovu radnu jedinicu, kako bi služba još jednostavnije mogla da dođe do svih korisnika i kako bismo mogli da omogućimo ravnomeran tretman svim korisnicima, bez obzira gde žive, i time pokazati da vodimo brigu o svim našima naseljima, ne samo na nivou komunalne infrastrukture, nego i na nivou socijalne podrške", rekao je gradonačelnik Novog Sada.

Direktorka Gerentološkog centra "Novi Sad" Slavica Sskrbičh kazala je da Novi Sad jedan od retkih lokalnih samouprava u Srbiji koja troškove usluga kućne pomoći i nege u lokalnoj zajednici u potpunosti sama pokriva, naglasivši da svi zaposleni u toj ustanovi teže ka još boljem kvalitetu u pružanju usluge, ali i dostupnosti prigradskim naseljima na teritoriji Novog Sada.

Gerontološki centar "Novi Sad" je ustanova čiji je osnivač Pokrajinska vlada, a finansiranja Radne jedinice kućne pomoći i nege se vrši i iz budžeta Grada Novog Sada.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Jaroslav Pap)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

7 STVARI KOJE NIKAKO NE SMETE DA POKLONITE ŽENI ZA 8. MART! Ni u ludilu nemojte da kupujete onu pod brojem 7

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track