(VIDEO) OPASNO! MASIVAN ODRON U KANJONU ĐETINJE: Pogledajte silno kamenje koje se survalo na pešačku stazu, zabranjen ulaz u klisuru
Foto: Facebook Printscreen Užice oglasna tabla

Opasno za građane

(VIDEO) OPASNO! MASIVAN ODRON U KANJONU ĐETINJE: Pogledajte silno kamenje koje se survalo na pešačku stazu, zabranjen ulaz u klisuru

Srbija -

Na šetalištu kojim svakodnevno prođe na stotine Užičana, srećom, prilikom ovog odrona nije bilo nikoga

UŽICE - Gradska uprava za inspekcijske poslove i komunalnu policiju grada Užica zabranila je kretanje kroz kanjon Đetinje.

Povod je nekoliko odrona na šetalištu do kojih je došlo juče, a najveći se dogodio ispod velike brane na samom ulasku u klisiru gde se ogromna količina stenja survala na pešačku i biciklističku stazu.

Na šetalištu kojim svakodnevno prođe na stotine Užičana, srećom, prilikom ovog odrona nije bilo nikoga. Mere zabrane kretanja uvedene su zbog rizika od novih odrona koje bi sa oštrih litica lako mogle da pokrenu padavine.

Na ulasku u klisuru na šetalište se survalo nekoliko tona stenja

Kanjon Đetinje, kojim je nekada prolazila pruga prema Sarajevu, uređen je za potrebe rekeativaca od Užica do Staparske banje u dužini od sedam kilometara, i na ovom potezu je zabranjen motorni saobraćaj.

Ovaj deo klisure prošle godine, u izboru Evropske asocijacije zelenih staza proglašen je za drugu na kontinentu u kategoriji „izvrsnost“, a nedavno je pokrenut postupak da se kanjon zaštiti kao prirodno područje treće kategorije i dobije zvanje predela izuzetnih odlika.

(Kurir.rs/Blic/Foto: Facebook printscreen Užice oglasna tabla)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja