ŠARČEVIĆ OBIŠAO DVE ŠKOLE U SMEDEREVSKOJ PALANCI: Dogovorili smo se da škola i lokalna samouprava rade na projektu
Foto: MInistarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

poseta

ŠARČEVIĆ OBIŠAO DVE ŠKOLE U SMEDEREVSKOJ PALANCI: Dogovorili smo se da škola i lokalna samouprava rade na projektu

Srbija -

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je danas Smederevsku Palanku, gde je obišao Mašinsko elektrotehničku školu GOŠA i Osnovnu školu Nikola Tesla u Goloboku čija rekonstrukcija je u planu.

"Danas smo se dogovorili da škola i lokalna samouprava rade na projektu. Mi ćemo obezbediti sredstva za izradu projekata. Već za sledeću godinu postoje prioriteti da se obe zgrade rade", kazao je Šarčević nakon obilaska škole u selu Golobuk koja se sastoji iz dve zgrade a koju pohađa 140 učenika.

foto: MInistarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

On je podsetio da se mrežom škola predviđa veći broj škola koji mogu da rade jednosmenski i da će se mnogi sadržaji poput informatike i stranih jezika organizovati u popodnevnim satima. Ministar je ocenio da manje sredine mogu da odgovore jednosmenskom radu. Šarčević je kazao da će biti rekonstruisana i zgrada Mašinsko elektrotehničke škole GOŠA i da je reč o ogromnoj investiciji preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

On je rekao da je reč o školi koja je odlična i u kojoj učenici prave različita nastavna sredstva, kao i stolice i klupe neophodne za školu. Direktor škole Vladan Starčević rekao je da je škola uključena u model dualnog obrazovanja i da se često menjaju obrazovni profili u skladu sa potrebama. On je naveo i da učenici učestvuju na različitim takmičenjima.

foto: MInistarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Ministar je pozdravio i učenike koji se kao članovi Društva matematičara Srbije takmiče na Međunarodnom takmičenju "Kengur bez granica 2018". Prethodno se Šarčević sastao i sa predsednikom Privremenog organa Nikolom Vučenom.

Vučen je ukazao da je 2016. godine kada je preuzeo upravljanje opštinom zatekao dug od 237 miliona dinara prema svim školama i dodao da je to trećina budžeta opštine.

"Postoji velika saradnja opštine i Ministarstva prosvete. Danas smo sa ministrom obišli sve ono št ćemo u narednom periodu uraditi. Sigurno je da će do kraja godine škola u Golobuku dobiti projekat i krenuće se u kompletno sređivanje škole", naveo je on.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) MINISTRI NISU BOGOM DANI, A NI JA! Brnabićka najavila svoj odlazak i rekla od koga to zavisi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track