VASKRŠNJI DANI U ŽITORAĐI: Nagrađeni najbolji učesnici!
Foto: Siniša Jovanović

TRADICIJA

VASKRŠNJI DANI U ŽITORAĐI: Nagrađeni najbolji učesnici!

Srbija -

U sali Doma kulture danas su održani 15. po redu i sada već, tradicionalni ”Vaskršnji dani” u Žitorađi. Ovu manifestaciju kao i ranijih godina organizuje aktiv veroučitelja i Crkvena opština Svetih apostola Petra i Pavla, u saradnji sa Narodnom bibliotekom. Svoj nesebičan doprinos svojim prisustvom danas dali su predstavnici opštine,Srednje škole u Žitorađi, i Predškolske ustanove. Kao i godinama unazad, i ove godine je u okviru Vaskršnjih dana organizovan likovni konkurs na kome su nagrađeni najbolji učesnici. Konferansu na današnjoj manifestaciji je vodio uigrani voditeljski duo Milica Antanasković i Nemanja Tonić, a prisutnima su se na početku obratili Otac Aleksandar, i predsednik opštine Ivan Stanojević. U programu su nastupili pored već nadaleko poznatih ”Bisera” i predškolci, i osnovci.

foto: Siniša Jovanović

Obraćanje predsednika opštine Ivana Stanojevića/ foto: Siniša Jovanović

Na kraju manifestacije uručene su gramate zahvalnosti za 15-godišnju saradnju na organizaciji ”Vaskršnjih dana”: Opštini Žitorađa, odnosno predsedniku Ivanu Stanojeviću, direktorkama Narodne biblioteke i Srednje škole, Dragani Stojanović i Milici Andrejev, kao i učiteljici Nataši Petković i vaspitačici Ljubinki Đorđević ispred Osnovne škole ”Toplički heroji” i predškolske ustanove ”Prva radost” jer se niko od direktora ovih dveju ustanova nije pojavio na današnjem skupu, iz nepoznatih razloga.

foto: Siniša Jovanović

Pored zvaničnika nagrađeni su i učesnici konkursa i to: U kategoriji predškolaca najbolje su bile: Dunja Stanković, Nađa Mihajlović, Jana Filipović, od prvog do četvrtog razreda najbolji su bili Jovana Pešić, Vasilije Cvetković, i Anastasija Stanković. U višim razredima nagrade su osvojili Ivona Krstić, Anđela Trajković, i Vojin Denić, a od srednjoškolaca najbolje su bile Emilija Radulović i Marija Golubović.

foto: Siniša Jovanović

Za najbolje grupne radove nagrade su dobili: Crkveni hor Rasovača, učenicima 4. razreda iz Rečice, i učenici iz Donjeg Crnatova i Glašinca.

foto: Siniša Jovanović

Pored njih pohvalnice su dobili i učenici prvog razreda za učešće na konkursu. Organizatori kažu da su zadovoljni današnjim programom, i odzivom ljudi i što je najbitnije, dokazano je još jednom da Žitorađa ima talentovanu i vrednu decu.

(Kurir.rs / Dobricke.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track