Zaustavljeno curenje gasa u Čačku

Zaustavljeno curenje gasa u Čačku

Srbija -
Kako je rekao pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić, curenje gasa je zaustavljeno oko 21 sati, a posle 23 časa može se očekivati povratak meštana koji žive u blizini pumpe kućama i normalizacija saobraćaja

ČAČAK - Curenje gasa na "Lukoil" pumpi u Čačku zaustavljeno je u utorak veče, a u toku noći može se očekivati povratak meštana koji su bili evakuisani iz preventivnih razloga kućama.

Kako je rekao pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić, curenje gasa je zaustavljeno oko 21 sati, a posle 23 časa može se očekivati povratak meštana koji žive u blizini pumpe kućama i normalizacija saobraćaja.

Marić je rekao da će se uviđaj raditi u toku sutrašnjeg dana i utvrditi eventualni propusti.

Kako je rekao načelnik čačanskog Odeljenja za vanredne situacije Dragiša Bročić, ostalo je da se sačeka da preostala količina gasa, koja je iscurela u šaht ispari, pa će tako verovatno u toku noći meštani moći da se vrate kućama.

Prema njegovim rečima, uzrok kvara biće sutra saopšten.

Prethodno su ekipe četiri firme iz Beograda, Kraljeva i Čačka stigle u Čačak kako bi utvrdile uzrok curenja gasa iz cisterne na "Lukoilovoj" pumpi u tom gradu.

Gas je oko 16.40 sati počeo da curi iz cisterne koja je ukopana i u koju je iz pokretne cisterne pretočen gas, zbog čega je evakuisano stanovništvo iz okolnih stambenih objekata, saobraćaj zaustavljen, a struja isključena.

Reč je o pumpi koja se nalazi u Ulici Dragiše Mišovića u Čačku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track