NOVA AVANTURA IVANA IZ ŠIDA: Na biciklu do Pekinga
Foto: PrintScreen

PODVIG

NOVA AVANTURA IVANA IZ ŠIDA: Na biciklu do Pekinga

Srbija -

Ivan Mladenović (47) iz Šida prošle godine je biciklom prešao 2.800 kilometara do Moskve, a sada se sprema da 12. maja iz Šida krene biciklom do Pekinga i pređe 11.000 kilometara.

Ovaj bivši rukometaš kaže da je pun energije, ne plaši se, spreman je opet da spava u šumi, pod šatorom, jedino se moli da ga zdravlje posluži. Planira da mu vožnja traje 110 dana - poći će iz Šida, a potom proći kroz Bugarsku, Tursku, Gruziju, Rusiju, Kazahstan, Sibir, Mongoliju i pustinju Gobi, sve do Kine i Pekinga.

- Idem sam, ali sam uzbuđen kao dete pred ekskurziju! Nosim opremu za sva godišnja doba, alat, šator, vreću za spavanje i malo hrane. Nije me strah. Podržavaju me cela porodica i svi prijatelji - priča nam Ivan.

foto: PrintScreen

Ističe da će proći kroz Čečeniju.

- Planiram da do 17. juna stignem u Samaru, kupim karte i odgledam fudbalsku utakmicu Srbija-Kostarika - Kaže Ivan i dodaje da će mu najteži deo puta biti 700 kilometara kroz pustinju Gobi, gde dnevna temperatura bude 40-50 stepeni, a noćna ispod nule.

foto: PrintScreen

U Pekingu ga čeka prijatelj, a kako kaže, želja mu je da vidi Kineski zid, a posle naporne ture, namerava da se vrati avionom.

M. B.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) ČIJE JA LUKSUZNA VILA NA POVLENU, VREDNA 1,5 MILIONA EU?! Šešelj tvrdi da je Dušana Mihajlovića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track