Najnovije vesti

(VIDEO) NEZAPAMĆEN PORODIČNI SUKOB U ĐAKOVICI: Otac ne da sinu nasledstvo jer ima samo ćerke?!
Foto: Printscreen/YouTube

U selu Orize strogo se poštuje Kanun Leke Dukađinija

(VIDEO) NEZAPAMĆEN PORODIČNI SUKOB U ĐAKOVICI: Otac ne da sinu nasledstvo jer ima samo ćerke?!

Srbija

ĐAKOVICA - U selu pored Đakovice otac je odlučio da sinu ne ostavi nasledstvo zbog toga što nema muškog potomka, a ima ćerke, prenosi portal GazetaExpress.

 

foto: Printscreen/YouTube

 

Glava porodice Gjergj Biblekaj je uskratio pravo nasledstva svojem sinu Jetonu, što je dovelo do svađe, pa čak i pokušaja ubistva. Podela imovine još predstavlja problem. U selu Orize kod Đakovice tri brata imaju imovinski sukob. Kanun priznaje kao naslednika samo sina, a ne ćerku. Da otac nema sinove, on ne bi mogao u nasledstvo da ostavi imovinu svojim kćerkama, niti zemlju, ni stoku, ni kuću. Ova regulativa Kanuna Leka Dukađinija se skrupulozno poštuje od strane porodice u selu Orize kod Đakovice.

 

foto: Printscreen/YouTube

 

Jednom od sinova porodice Biblekaj je uskraćeno pravo nasledstva samo zato što ima kćerke, a nema sinove. Gjergj Biblekaj je odlučio da svojem sinu Jetonu ne ostavi ništa u nasledstvo. Kao razlog, Gjergj kaže da Jetonove ćerke ne ispunjavaju uslov nasledstva. Nakon što je čuo opravdanja braće, Biblekaj se obratio pravosudnim organima, da bi dobio mišljenje da li je u redu da on traži nasledstvo. Građanska tužba je bila neopravdana kada je podignuta protiv braće Jetona. Braća Biblekaj su se toliko naljutila da su, prema rečima Jetona, pokušala da ga ubiju. Snimci sigurnosnih kamera iz kuće Jetona prikazuju kako braća skidaju ogradu.

 

foto: Printscreen/YouTube

 

T7 je pokušao da razgovara sa Antonom Biblekajem, ali je on pretećim glasom rekao da odbija da govori. Nije čak dozvolio drugim članovima porodice da pričaju ispred kamere T7 televizije.

 

foto: Printscreen/YouTube

 

Slučaj porodice Biblekaj je već poznat u Osnovnom sudu u Đakovici. Na pitanje šta se dešava povodom ovog slučaja i da dokazi sa snimaka sigurnosnih kamera nisu dovoljni da se ovaj slučaj reši, iz Osnovnog suda u Đakovici su rekli da odlučuje presuda sudija.

 

 

Čak i prema njima, slučaj porodice Biblekaj je još uvek pod istragom.

 

foto: Printscreen/YouTube

 

S druge strane, porodica Jetona Biblekaja do sledećeg suđenja se i dalje plaši šta se može dogoditi.

 

(Kurir.rs/info-ks.net/Foto: Printscreen/YouTube)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) ČIJE JA LUKSUZNA VILA NA POVLENU, VREDNA 1,5 MILIONA EU?! Šešelj tvrdi da je Dušana Mihajlovića!


 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...