JEDINSTVEN SLUČAJ: Gradsko pravobranilaštvo traži da TV Smederevo vrati dva miliona jer nije opravdalo projekat
Foto: Aleksandar Jovanović

zahtevaju povraćaj novca

JEDINSTVEN SLUČAJ: Gradsko pravobranilaštvo traži da TV Smederevo vrati dva miliona jer nije opravdalo projekat

Srbija -

BEOGRAD - Gradsko pravobranilaštvo u Smederevu podnelo je tužbu protiv TV Smederevo jer nije opravdalo projekat za koji je na prošlogodišnjem konkursu dobilo dva miliona dinara i zahteva da novac bude vraćen, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS).

Ovo je prvi slučaj da organ lokalne samouprave traži povraćaj novca, dobijen na konkursu namenjenom medijima.

foto: Shutterstock

Gradsko pravobranilaštvo je 20. aprila 2018. godine poslalo tužbu Privrednom sudu u Požarevcu, rečeno je UNS-u u pravobranilaštvu.

Gradska uprava Smedereva obratila se Gradskom pravobranilaštu, jer TV Smederevo nije dostavilo proizvedeni medijski sadržaj, iako mu je Grad za to dao dodatni rok.

Kako je UNS-u ranije rekao direktor i glavni i odgovorni urednik TV Smederevo Jovica Šešlak, proizvedeni medijski sadržaji nisu dostavljeni u dodatnom roku jer im Grad nije dao dovoljno vremena.

Ne možemo za nekoliko dana da narežemo sve emisije koje smo uradili projektom, imamo staru tehniku, rekao je Šešlak.

foto: Profimedia

U prijavi na konkurs, u koju je UNS imao uvid, navedeno je da će se projektom proizvedni medijski sadržaj TV Smederevo emitovati u „tri centralne emisije dnevnika“, informativnoj emisiji vesti, kroz priloge, gostovanje nadležnih, razgovor u emisijama kao i pedesetominutne specijalizovane emisije sa reprizama… Ipak, u izveštajima za pravdanje, navodi se da je medijski sadržaj projekta „Smederevo danas“, za koji je TV Smederevo dobilo dva miliona dinara, realizovan kroz informativnu emisiju vesti, u ukupnom trajanju od 138 minuta.

U Gradu za UNS kažu da im Televizija Smederevo nije dostavila medijski sadržaj i da su im zbog toga prvo dali dodatni rok za pravdanje.

(Kurir.rs/FoNet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track