NESTAO MAJMUN NA PALIĆU: Čuvari ne znaju da li se krije u zoološkom vrtu ili je pobegao
Foto: AP

bizaran slučaj

NESTAO MAJMUN NA PALIĆU: Čuvari ne znaju da li se krije u zoološkom vrtu ili je pobegao

Srbija -

Palićki zoološki vrt je ponovo ostao bez jednog svog retkog životinjskog primerka, ovog puta je nestao majmun vrste tamarin. Nadležni u Zoološkom vrtu su prijavili juče nestanak majmuna, ali još se ne zna da li je Tamarinac ukraden ili pobegao. Zvanično se vodi da je nestao.

Policija je bila u ZOO vrtu i slučaj je prenela nadležnom, Osnovnom javnom tužilaštvu. Kako saznajemo iz te ustanove, detaljnijih informacija još nema, te se smatra da je majmun nestao.

U Zoološkom vrtu su već imali sličnih situacija, da su nestajale životinje, pa ne znaju da li se ovoga puta možda majmun prikrio unutar ograda drugog po veličini ZOO vrta u Srbiji, ili je negde izvan životinjskog palićkog carstva.

Pozbavaoci životinja kažu, da se radi o sitnijoj vrsti majmuna, primatu, koji najradije šeta po drveću, lovi po debljim granama gmizavce, guštere, inesekte, a voli da se hrani i voćem i biljem.

Dug je svega nekoliko desetina centimera. U policiji tragaju za podacima pod kakvim je uslovima majmun nestao, a Uprava ZOO vrta na Paliću još ima nade da će možda tokom narednih dana pronaći zagubljenog Tamarinca u skrovitijem delu vrta.

Poznato je da je neko vreme boravio u blizini Eko-centra kod bazena za foke. Iako je Tamarinac veoma sitna životinjica, tvrdi se da je i veoma agresivan, pa se stoga ne libi da sam lovi sitnije gmizavce i hrani se njima.

(Kurir.rs/N.H./Foto ilustracija: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track