30 zahteva za prekršajni postupak protiv piromana
Foto: Tanjug

Prokuplje

30 zahteva za prekršajni postupak protiv piromana

Srbija -
Očekujemo povećan broj požara , zbog toga upućujemo apel svim građanima da ne pale travu , smeće i nisko rastinje, kao i da je strogo zabranjeno spaljivanje ostataka strnih useva, smeća i biljnih ostataka na otvorenom prostoru , rekao je Srđan Mitrović

PROKUPLJE - Od početka godine Policijska uprava u Prokuplju podnela je 30 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv osoba koje su izazvale požare na otvorenom prostoru, dok je Opštinski sud za prekršaje novčano kaznio veći broj tih ljudi, izjavio je načelnik Odeljenje za vanredne situacije PU u Prokuplju Srđan Mitrović.

On je upozorio da je zbog ekstremno visokih dnevnih temperatura ovih dana povećana opasnost od nastanka i širenja požara i apelovao na građane da vode računa o tome.

"Očekujemo povećan broj požara, zbog toga upućujemo apel svim građanima da ne pale travu, smeće i nisko rastinje, kao i da je strogo zabranjeno spaljivanje ostataka strnih useva, smeća i biljnih ostataka na otvorenom prostoru" , rekao je on.

Za izazivanje požara predviđene su novčane kazne od 10.000 do 50.000 dinara, a u slučaju nastanka veće štete i kazna zatvora od šest meseci do tri godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track