NEZAPAMĆENA INSTAGRAM PREVARA U SRBIJI: Umesto majica, mali maturanti iz seoske škole u Sumrakovcu dobili POCEPANO ĆEBE?! (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen

Sram ih bilo, sad i decu varaju

NEZAPAMĆENA INSTAGRAM PREVARA U SRBIJI: Umesto majica, mali maturanti iz seoske škole u Sumrakovcu dobili POCEPANO ĆEBE?! (VIDEO)

Srbija -

SUMRAKOVAC - Internet, osim što je doneo novine u komunikaciji i skladištenju informacija, pokazao se idealnim i za razne vrste prevara. Jedna od njih dogodila se maloj seoskoj školi u Sumrakovcu kod Boljevca.

Đaci VIII/2 škole “Đura Jakšić” u Sumrakovcu umesto majica za predstojeću malu maturu, u poštanskom paketu dobili su isečeno ćebe. Njihova razredna Marina Tačić kaže da je ona pokušala da majice sa natpisom i imenima svojih đaka, izradi u obližnjem Boljevcu gde su štampane za drugo odeljenje osmaka, ali bila je gužva i ne bi bile gotove do proslave, piše Zamedia.

Tada su na Instagramu našli stranicu koja je po povoljnoj ceni nudila štampanje majica:

"Naravno, oni su bili jako ljubazni, ja sam slala te dečije nacrte sa imenima, apsolutno sve... rekli su da u roku od dva dana te majice mogu biti gotove i da će to oni nama da pošalju. Dakle, nijednog trenutka... možda da nisam bila u toj gužvi možda bih se zapitala, jer ja sam njima dva puta tražila kontakt telefon jer mi je lakše da tako nekome objasnim, kasnije naravno kad vratim film šta se desilo, možda smo i mogli da shvatimo da je neka vrsta prevare..."

Iako su svi bili šokirani kada su u paketu iz pošte umesto 12 majica videli isečeno ćebe, razredna je pokušala hitno da stopira novac koji je upućen pošiljaocu u Pančevo:

"Pozvala sam čak poštu u Pančevu, rekla sam prosto reč je o prevari i neko sa tim brojem telefona podići će novac koji smo mi dali prilikom preuzimanja paketa. A kad odete u poštu da podignete novac vi morate da pokažete ličnu kartu da bi ste podigli novac. Međutim, oni su mi rekli da nisu u mogućnosti da tako nešto odrade, da stopiraju novac, tek samo ako im tužilaštvo naloži."

Marina dodaje da je od trenutka kada je otkrivena prevara, ta instagram stranica za nju naravno postala blokirana. Sve je prijavljeno policiji koja će pokušati da otkrije i spreči dalje prevare. U međuvremenu, razredna je o svom trošku naručila lično majice kod privatnika u Boru, tako da će i 8/2 kao i njihovi vršnjaci iz škole imati majice do drugarske večeri 2. juna.

(Kurir.rs/Zamedia/Foto: Youtube printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track