Najnovije vesti

KUĆA SA BAŠTOM I VOĆNJAKOM ZA 6.500 EVRA: Na samo 50 km od centra Beograda čitava imanja prodaju se za bagatelu! 100 seoskih kvadrata koštaju koliko 3 beogradska?!
Foto: Profimedia

I domaćinstva nadomak glavnog grada prodaju se u bescenje

KUĆA SA BAŠTOM I VOĆNJAKOM ZA 6.500 EVRA: Na samo 50 km od centra Beograda čitava imanja prodaju se za bagatelu! 100 seoskih kvadrata koštaju koliko 3 beogradska?!

Srbija

BEOGRAD - Dok mladi širom Srbije u potrazi za obrazovanjem, boljim i lakšim životom masovno napuštaju sela, ali i manje gradove, brojna seoska domaćinstva ostaju pusta jer se zasad još samo retki odlučuju za život na selu ili povratak na dedovinu.

foto: AP/Ilustracija

Takvi su toliko retki da o njima pišu i novine! Gotovo svaki put kada neko od dvadesetak godina odluči da se posveti poljoprovredi ili vrati na očevinu i preuzme zaparloženo imanje, izazove buru podrške, ali i brojnih komentara u našoj javnosti.

foto: Reuters/Ilustracija

Njive se neretko prodaju i da se u Beogradu kupi stani po ceni od 2.000 ili više hiljada evra za kvadrat. Dok svi hrle u prestonicu, seoska domaćinstva nude se na prodaju u bescenje, neretko i za manje od 10.000 evra. Tuga...

foto: Marina Lopičić/Ilustracija

I što je najgore nisu to nikakve straćare već sasvim pristojne kuće sa prostranom okućnicom, bunarom, voćnjakom i baštom.

foto: Vlada Šporčić

Nekad je to imanje toliko prostrano da je reč o pravom seoskom gazdinstvu koje je nekad vrvelo od ukućana...  

Za one kojima je gradska vreva oduzela zdravlje, dosadila, žele da podižu decu na mirnijem mestu ili jednostavno da se odmore od svega po odlasku u penziju, možda baš u tim povoljnim kućama leži lepa budućnost.

foto: Reuters/Ilustracija

Tako se, recimo, jedno seosko domaćinstvo sa kućom od stotinak kvadrata u Novom Kozjaku, u blizini Alibunara, udaljeno samo pedesetak kilometara od centra Beograda prodaje za 7.000 evra. Iako ima svoj bunar, priključeno je i na vodovod pa je uslovna za život. 

foto: AP/Ilustracija

Po istoj ceni od 7.000 evra prodaje se i kuća od skoro 100 kvadrata s placem u Novom Bečeju, a za 500 evra manje u obližnjem Bočaru i zidana kuća obložena fasadnom ciglom sa dva dvorišta, pomoćnim objektima...

foto: Reuters/Ilustracija

Tako se i u Kikindi za samo 10.000 evra prodaje gradska kuća u blizini vrtića, osnovne škole, dečijeg dispanzera, apoteke, bolnice...

foto: Fonet

Kuća ima i prostran plac sa voćnjakom...

(Kurir.rs/Blic/Foto: Profimedia/Ilustracija)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...