U CIK ZORE KRALA CVEĆE, ULOVIO JE VELIKI BRAT: Kikinđane više ništa ne može da iznenadi
Foto: Privatna Arhiva

lopovi nisu izbirljivi

U CIK ZORE KRALA CVEĆE, ULOVIO JE VELIKI BRAT: Kikinđane više ništa ne može da iznenadi

Srbija -

KIKINDA- Podužem spisku najbizarnijih krađa u Kikindi, na kom dominira svojevremena krađa cipela od pokojnika na Odeljenju patologije bolnice, ali i supe i pileta iz lonca, stiže novi biser. Sigurnosne kamere jedne optičarske radnje zabeležile su krađu cveća ispred tog i susednih lokala u centru grada.

Mirjana Brkić, vlasnica cvećare “Zvončica KI”, ogorčena je zbog ove krađe. Za Kurir pojašnjava šta se zapravo desilo:

"Sigurnosne kamere naših suseda, “Zoom optike”, zabeležile su u subotu bizarnu scenu. Na snimku se vidi starija gospođ. U cik zore, oko pola pet, zastala je ispred naših lokala. Počupala je cveće koje smo ovih dana posadili i otišla. Njoj je definitivno tuđe slađe", ogorčena je Mirjana.

Vlasnica poznate kikindske cvećare kaže da su ona i komšije iz tri susedna lokala najpre bili uvereni da se radi o dečjem nestašluku. Veliki brat nepobitno je utvrdio da je reč o neshvatljivoj krađi za “šaku dinara” jer sveće ne košta puno:

"U želji da oplemenimo prostor ispred naših lokala, odlučili smo da posadimo cveće. To smo pre dve sedmice i uradili, ali smo već dva, tri puta pokradeni. Lepo naš narod kaže da je tuđe slađe. Mi ćemo nastaviti da sadimo cveće, a lopovi moraju da znaju da će ih uloviti Veliki brat", kaže Mirjana.

Naša sagovornica potvđuje da se cveće krade i sa javnih površina u centru grada:

"Čupa se i nosi i ispred Autobuske stanice. Tamo su čak stavili tablu na kojoj piše: “Molimo vas da ne kradete cveće”, priznaje Mirjana.

U Kikindi i okolini krade se bukvalno sve. Hranu, odeću sa štrika, alat, kazane za pečenje rakije, pa čak i kompletna kupatila iz nenastanjenih kuća. Najbezobzirnija krađa svojevremeno se dogodila u Mokrinu. Jednom meštaninu, strastvenom pecarošu i moleru, neko je iz lonca ukrao supu i pile.

Kad se vratio iz ribolova, zaprepašćeni Mokrinčanin je na kuhinjskom stolu, zatekao prazan lonac. Krađu nije prijavio policiji, uz obrazloženje da oni sigurno imaju pametnja posla.

Kurir.rs/S.U./Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track