NOVI PAZAR: Ugašeni požari na deponiji smeća
Foto: Filip Plavčić

sanirana deponija Golo brdo

NOVI PAZAR: Ugašeni požari na deponiji smeća

Srbija -

NOVI PAZAR - Ugašeni su požari i sanirana je deponija Golo brdo kraj Novog Pazara, rekao je danas direktor Javnog komunalnog preduzeća "Gradska čistoća" Emin Omerović.

On je u izjavi za Radio Sto plus kazao da je "Golo Brdo" sada "sanitarna deponija na kojoj je otpad u potpunosti prekriven slojem zemlje, i na kojoj su ugašeni svi požari" te više nema dima i opasnih isparenja i deponija je sada znatno sigurnija, ocenio je Omerović. Sanaciju je koštala pet miliona dinara.

Omerović je naglasio da će, ukoliko bude rađena sanacija svake godine, na deponiji Golo brdo moći da se odlaže otpad još sedam do 10 godina.

"Međutim, pošto se radi o 'crnoj ekološkoj tački' na mapi Srbije, mi ćemo paralelno raditi na nalaženju lokacije za novu deponiju koju će koristiti i Tutin i Raška. Već smo stupili u kontakt s ministrom zaštite životne sredine Goranom Trivanom i uskoro bi delegacija tog ministarstva trebalo da obiđe Golo brdo", rekao je Omerović i dodao da bi buduća regionalna deponija ispunjavala evropske standarde.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Filip Plavčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track