NEKADA JE BILO TITOVO, A USKORO ĆE U NJEMU STAJATI ONA: Evo koji spomenik će biti izgrađen na KRUŽNOM TOKU u UŽICU! (VIDEO, FOTO)
Foto: Youtube Printscreen

Krasiće ga nova statua

NEKADA JE BILO TITOVO, A USKORO ĆE U NJEMU STAJATI ONA: Evo koji spomenik će biti izgrađen na KRUŽNOM TOKU u UŽICU! (VIDEO, FOTO)

Srbija -

UŽICE - Nekada davno bilo je Titovo, a sada ćega krasiti potpuno drugačiji spomenik...

Prvi i zasad jedini kružni tok u gradu će u narednom periodu, takođe poprimiti drugačiji izgled. U kružnom toku je planirano postavljanje statue „Velika Srbija“, koja će biti napravljena po uzoru na delo jednog od najpoznatijih vajara u međuratnom periodu Đorđa Jovanovića.

foto: Youtube Printscreen

On je statuu koja predstavlja boginju koja u jednoj ruci drži krunu Karađorđevića a u drugoj zastavu Kraljevine Jugoslavije, napravio po dogovoru sa Aleksandrom Karađorđevićem, piše na zvaničnoj prezentaciji grada Užice.rs.

Akademik Jovanović je kreator Vukovog spomenika u Beogradu, spomenika Kosovskim junacima u Kruševcu ali i mnogih drugih značajnih vajarskih dela tog perioda.

Po rečima zamenika gradonačelnika Nemanje Nešića plato na kome će biti postavljena statua će biti urbanističko rešenje sa pečatom profesora Lojanice.

„Za sada je planirano da završetak radova na uređenju kružnog toka i svečano otvaranje bude na stogodišnjicu oslobođenja Užica u Prvom svetskom ratu 01. novembra ove godine“, rekao je Nešić.

(Kurir.rs/Užice.rs/Foto: Youtube Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track