ŠOK SA NEBA STIGAO IZ LJUBIĆA, ČAČANIN MILINKO U NEVERICI: Raketa nam probila krov, 2 minuta pre toga supruga bila tačno na tom mestu! U centru Kuršumlije Aćimovićima napravila RUPU u suncobranu
Foto: Youtube Printscreen

Buka, dim i eksplozija

ŠOK SA NEBA STIGAO IZ LJUBIĆA, ČAČANIN MILINKO U NEVERICI: Raketa nam probila krov, 2 minuta pre toga supruga bila tačno na tom mestu! U centru Kuršumlije Aćimovićima napravila RUPU u suncobranu

Srbija -

ČAČAK - Protivgradna raketa pala je u dvorište porodice Kokotović koja živi u širem centru grada, a tom prilikom pričinjena je manja materijalna šteta, a na sreću niko nije povređen.

- Sve se desilo oko pola pet popodne, bio sam na spratu i čuo buku. Kad sam sišao video sam da je protivgradna raketa probila limeni krov letnjkovca i tad izazvala eksploziju, a zatim i dim. Oštetila je kapiju i sto. Samo pukom srećom niko nije nastradao, jer moja supruga je dva minuta pre tog događaja bila upravo na tom mestu. Koliko sam mogao da primetim raketa je došla sa strane Ljubića, izjavio je za Glas zapadne Srbije, Milinko Kokotović, vlasnik kuće u čije dvorište je pala protivgradna raketa.

Kako kaže, pozvali su policiju koja je obavila uviđaj, a sa njima su došli i pripadnici protivgradne zaštite, ali nisu mogli da utvrde odakle je ispaljena sporna protivgradna raketa.

U dvorištu se nalaze dve kuće, u kojima živi čak 13 članova.

- Ovde je uvek puno dece, ne smem ni da zamislim šta je sve moglo da se dogodi - izjavio je za GZS Raško Kokotović.

foto: Youtube Printscreen

Željko Raičević, direktor radarskog centra Užice kaže da greške u kretanju protivgradnih raketa mogu da se dese u ekstremnim vremenskim uslovima.

- Zbog jakog olujnog vetra došlo je do skretanja sa njene prave putanje. Međutim ta raketa je odradila svoju svrsishodnu funkciju u vazduhu, pa su u dvorište pali samo ostaci. Sreća je što nije pričinjena velika materijalna šteta, a najvažnije je što nema povređenih. Mi ćemo uskoro utvrditi odakle je ispaljena - istakao je Raičević u izjavi za GZS.

foto: Youtube Printscreen

Protivgradna raketa pala u centar Kuršumlije

Protivgradne rakete koje su protekla dva dana ispaljivane na području Kuršumlije, padale su i po naseljima, a slučaj je, po nezvaničnim informacijama, preuzela policija.

U opštini Kuršumlija nisu želeli da daju izjavu o tome, dok građani kažu da ne znaju s kojim radarskim centrom kuršumlijski strelci dogovaraju akciju.

U centru Kuršumlije protivgradna raketa je probila suncobran i pala usred dvorišta kuće Miroslava Aćimovića.

Aćimović je naveo da granata nije eksplodirala, da je imala oštećeni vrh, i da je završila na betonskoj stazi, ispred samog ulaza u kuću.

"Prvo smo čuli da je jako puklo nešto ispred kuće. Pomislili smo da je grom. Od velike kiše stvorila se i velika voda, pa nismo izlazili iz kuće. Kada se voda povukla, izašli smo i prvo sam video rupu na suncobranu i bio sam zbunjen", rekao je Aćimović.

Dodao je nije odmah znao o čemu se radi, da nikad nije video protivgradnu raketu, te da ju je ipak podigao i video natpis "Trajal, Protivgradna reketa".

Istovremeno, još jedana slična raketa je pala u blizini, ali na ulicu. Očevici kažu da je udarila o banderu i pala na trotoar i raspala se u paramparčad.

foto: Youtube Printscreen

Aćimović kaže da očekuje da dodju nadležni i uzmu raketu iz njegovog dvorišta, kao i ostatke druge rakete, kako bi utvrdili s koje su protivgradne stanice ispaljene.

Protivgradna raketa koja nije završila u gradonosnom oblaku, već je kod Aćimovića, gotovo i da nije oštećena, na njoj jasno pišu svi podaci, serijski broj i proizvođač - Trajal.

(Kurir.rs/Tanjug/Beta/Foto: Youtube Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track