MOŽE LI TUŽNIJE OD OVOGA? Vera gaji dvoje unučadi od socijalne pomoći, njihovi roditelji su poginuli a onda je izbio kobni požar! (FOTO)
Foto: Saša Urošev

UŽAS

MOŽE LI TUŽNIJE OD OVOGA? Vera gaji dvoje unučadi od socijalne pomoći, njihovi roditelji su poginuli a onda je izbio kobni požar! (FOTO)

Srbija -

Vera Tunić (57) iz Kikinde, sa suzama u očima, ne miri se da je u trenu ostala bez sigurnog krova nad glavom, nakon što je u četvrtak, u njenom domaćinstvu, buknuo požar.

Vatra je progutala pomoćni objekat i deo krova stare kuće. Sada je bez struje, a pravo je čudo što jak pljusak, nekoliko sati kasnije, nije kroz zjapeće rupe na krovu prouzrokovao dodatnu štetu. Vera živi od socijalne pomoći, a staratelj je unucima Davoru (10) i Radmili Nikoleti (11) čiji su roditelji 2011. poginuli u saobraćajnoj nesreći:

foto: Saša Urošev

"Zet Nikola Zlatar, zaspao je za volanom i naleteo na autobus. Ostala sam bez ćerke Tijane i njega, sama s dvoje sitne dece. Mislila sam da ništa ponovo ne može toliko da me potrese, ali je požar otvorio nikad zaceljenju ranu na srcu. Davorov nestašluk je odgovaran za izbijanje požara. Njegova bezazlena igra s upaljačem mogla je ponovo u crno da nas zavije. Što je još gore, on je pokušao da ugasi požar. Kad je video šta se dešava utrčao je vičući: "Bako, gori plastika". Sređivala sam njihove stvari nakon što su pre neki dan vratili sa Zlatibora", s mukom se priseća uplakana žena i nastavlja:

foto: Saša Urošev

"Bez duše sam izletela u dvorište i videla da je požar rasplamsao jer smo u ostavi držali stare stvari, knjige, zimnicu… Dodatno sam se uzrujala kad je jedan od vatrogasa propao kroz tavanicu ostave. Želeći da proveri da li vatra još uvek tinja, popeo se gore a onda sunovratio. Dok ga je zbrinjavala ekipa Hitne pomoći pred očima su mi se vratile scene pogibije ćerke i zeta. Srećom, vatrogasac je zadobio lakše telesne povrede. Davor jeste nestašan, ali očigledno još nije raskrstio s nenadoknadivim gubitkom. Rasplakala sam se kao kiša kad mi je svojevremeno pokazao pismeni sastav. On je od zlatne ribice poželeo da mu vrati mamu i tatu, i da ih ponovo upozna", ispričala je Vera.

foto: Saša Urošev

Za saniranje štete potrebno 500 evra

Toliko puta me je život povredio da ni sada ne očekujem nečiju pomoć- kaže Vera Tunić. Porodični prijatelj Isa Kecić, inače građevinac, tvrdi da je spreman da sa prijateljima sanira posledice požara: -Potrebno je maksimalno 500 evra da bismo popravili krov kuće. Apelujem na ljude dobre volje da pomognu Veri i njenim unucima- kaže Isa.

(Kurir.rs/S.U./Foto:S.U)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track