Najnovije vesti

KATASTROFA NA PEŠTERU: Grad obeleo sela, u Štavlju deset santimetara leda
Ilustracija, Foto: Twitter printscreen

užasno nevreme

KATASTROFA NA PEŠTERU: Grad obeleo sela, u Štavlju deset santimetara leda

Srbija

PEŠTER - Jaka oluja praćena gradom zahvatila je danas oko 17 sati područje sela Štavalj na Pešterskoj visoravni.

 

Slučajni prolaznik Zumreta Stršević, koja se kretala putem ka Novom Pazaru, kaže da su na pojedinim mestima naslage leda bile debele skoro desetak centimetara .

 

"Nikada nisam videla takvu oluju. Nebo je bilo potpuno crno, a na putu mi je umalo trebala zimska oprema. Srećom nisam uletela u oluju, ali i posle sat vremena na asfaltu i pored puta bilo je oko 10 centimetara leda", kazala je Stršević za Glas zapadne Srbije.

 

Jak grad već je u nekoliko navrata zahvatio više sela na ovoj visoravni, nanevši prilično veliku materijalnu štetu na usevima.

 

Ilustracija
Ilustracijafoto: Kurir/Z.Š.

Jak grad padao je popodne u okolini Sjenice, saznaje Radio "Sto plus" i dodaje da štete ima na području sela Štavalj i okolnim zaseocima.U telefonskom razgovoru za Radio "Sto plus" jedan od meštana je rekao da su posle svega nekoliko minuta grada polja izgledala "kao da je napadao sneg".

 

"Sve se odigralo veoma brzo, verovatno su stradali i krovovi pojedinih kuća, a sudeći po krupnom gradu mislim da je šteta ogromna", smatra sagovornik tog radija.

 

U Meteorološkoj stanici Sjenice rečeno je da nisu registrovane padavine, ali i da nisu nadležni za taj deo teritorije opštine Sjenica.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Beta)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...