PIŠU PETICIJU U MELENCIMA: Meštani ne daju da se nasele izbeglice s KiM
Foto: Nebojša Mandić

Napeto

PIŠU PETICIJU U MELENCIMA: Meštani ne daju da se nasele izbeglice s KiM

Srbija -

Peticija na Fejsbuk stranici „Selo Melenci“ kojom se traži da se obustavi naseljavanje interno raseljenih s Kosova i Metohije u Melence uzburkala je duhove u ovom mestu kod Zrenjanina.

Kako Kurir saznaje, počele su da kolaju priče da se sprema otkup oko 150 kuća za smeštaj ljudi s Kosmeta, pa su neki potrčali da brže-bolje svoju mržnju prema drugima javno iskažu pozivajući na bunt.

Izmišljena informacija

- Mesna zajednica nema nikakva saznanja od državnih organa da postoji bilo kakav plan o naseljavanju interno raseljenih lica s Kosova i Metohije u naše selo - ističe Veselin Frajić, predsednik Saveta MZ Melenci i dodaje:

- U sredu je održan sastanak s predstavnicima Komesarijata za izbeglice. Rekli su da će ispitati situaciju i potvrdili da ni oni nemaju informacije o bilo kakvom naseljavanju interno raseljenih lica u Melence.

Janjić:  Ako postoje elementi krivičnog dela, nadležni treba odmah da reaguju
Janjić: Ako postoje elementi krivičnog dela, nadležni treba odmah da reagujufoto: Grad Zrenjanin

Vlast iznenađena

Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina, poziva nadležne da ispitaju slučaj:

- Iznenađen sam zbog događaja koji se poslednjih dana vezuju za Melence, imajući u vidu da je Zrenjanin mirna sredina, koja je uvek bila tolerantna prema svim građanima bez obzira na nacionalnu, versku ili drugu pripadnost. Ako u svemu ovome postoje elementi bilo kog krivičnog dela, pozivam nadležne organe da odmah reaguju.

Kurir.rs/S.U./Foto: Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track