KRUŠEVAC DOBIJA VAZDUŠNU LUKU:  Potpisan Protokol o saradnji između aerodroma Nikola Tesla i aerodroma Rosulje
Foto: Aleksandar Jovanović

osposobljavanje za vazdušni saobraćaj

KRUŠEVAC DOBIJA VAZDUŠNU LUKU: Potpisan Protokol o saradnji između aerodroma Nikola Tesla i aerodroma Rosulje

Srbija -

V.d. generalnog direktora AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd Saša Vlaisavljević i v.d. direktora JP "Aerodrom Rosulje" u Kruševcu Dragana Pavlović potpisali su Protokol o saradnji u okviru kojeg će beogradski aerodrom pomoći kruševačkom aerodromu u osposobljavanju za vazdušni saobraćaj.

Kako je u saopštenju navedeno, cilj protokola je unapređenje saradnje između dva aerodroma, kojim je Aerodrom Nikola Tesla potvrdio opredeljenost da pruži Aerodromu Rosulje potrebnu podršku i da aktivno učestvuje u obezbeđivanju propisanih uslova za njegovo osposobljavanje za vazdušni saobraćaj.

Vlaisavljević je rekao da je regionalna saradnja i razvoja erodroma u okruženju u zajedničkom interesu jer samo regionalna povezanost omogućiće da uspešno odgovorimo na sve eventualne izazove.

On je naveo da Protokol predviđa i formiranje zajedničkog stručnog tima, koji će se baviti stručnim aspektima saradnje, poput izrade analiza i savetovanja, tehničkih rešenja i projekata i slično.

Takođe, stručni tim će učestvovati u izradi predloga Studije razvoja aerodoma "Rosulje" koja će obuhvatiti predlog i način implementacije optimalnog modela održivog razvoja Aerodroma Rosulje.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track