Najnovije vesti

MARIĆ O SITUACIJI U SELIMA KOD PETROVCA NA MLAVI: Ekipe su na terenu, nema potrebe za evakuacijom stanovništva
Foto: Zorana Jevtić/kurir

popustila brana kod reke busur

MARIĆ O SITUACIJI U SELIMA KOD PETROVCA NA MLAVI: Ekipe su na terenu, nema potrebe za evakuacijom stanovništva

Srbija

BEOGRAD - Načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Predrag Marić izjavio je danas da i pored popuštanja stare brane kod reke Busur u opštini Petrovac na Mlavi, stanovnici okolnih sela nisu životno ugroženi niti postoji potreba za njihovom evakuacijom.

 

Marić je u saopštenju naveo da nadležni preduzimaju sve neophodne operativne i preventivne mere na odbrani od poplava na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi.

 

"Usled velike količine padavina na teritoriji ove opštine u toku protekle noći došlo je do popuštanja stare brane kod reke Busur, prilikom čega je bilo ugroženo oko petnaestak kuća. Srećom nije bilo potrebe za evakuacijom ljudi, a želim da istaknem da i u ovom trenutku ljudski životi nisu ugroženi", naveo je Marić, a preneo MUP.

 

 

 

On je kazao da su pripadnici Sektora za vanredne situacije iz Petrovca i Požarevca trenutno na terenu, kao i da stižu ekipe i tim za spasavanje iz Beograda."Oni će u toku popodneva i noći biti uz sve ljude koji se tamo nalaze.

 

Treba pustiti ljude iz 'Srbijavoda' da urade svoj posao u toku popodneva i saniraju problem koji je nastao oko brane, a mi ćemo biti na terenu i pratiti situaciju i u toku noći i u narednim danima", rekao je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

 

Mediji su ranije preneli da je usled jakih kiša poplavljen veliki deo Petrovca na Mlavi kao i sela Lopušnik, Oreškovica, Tabanovac, Krvije, Veliko i Malo Laole.

 

RTS je javio da su ugrožena i vodoizvorišta koja pijaćom vodom snabdevaju polovinu opštine Petrovac na Mlavi zbog čega je na njenoj teritoriji proglašena vanredna situacija. U selima oko Žagubice bujice su odnele delove puta dok je zbog izlivanja potoka u svilajnačkom selu Kušiljevo, poplavljeno stotinak kuća i ekonomskih objekata, preneo je javni servis. 

 

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić/Kurir)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

NEVREME KAKVO SE NE PAMTI! ZABELELO SE UŽICE KAO DA JE PAO SNEG: Grad se sručio na grad podno Zlatibora, bujice se slivaju ulicama! (KURIR TV)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...