LEPE VESTI STIGLE IZ UBA:  Otvoreno najveće dečje igralište u Srbiji! RADOST ZA MALIŠANE!
Foto: Kurir

Darko Glišić, predsednik opštine, obradovao decu i roditelje

LEPE VESTI STIGLE IZ UBA: Otvoreno najveće dečje igralište u Srbiji! RADOST ZA MALIŠANE!

Srbija -

U Ubu je otvoreno najmodernije igralište i najveće dečje igralište u Srbiji. Igralište površine 460 kvadrata izgrađeno je po svim standradima za bezbednost mališana, a nalazi se u okviru sportsko rekreativnog centra "Školarac".

foto: Kurir

Deo opreme u najvećem dečjem parku u Srbiji finansirao je nekadašnji fudbalski reprezentativac Ubljanin Radoslav Raća Petrović.

Novo igralište otvorili su mališani iz Predškolske ustanove "Ub". Prvi čovek opštine Ub Darko Glišić izjavio je da u Srbiji trenutno ne postoji dečje igralište veće od 250 kvadrata, a mališani iz Uba dobili su najsavremeniji prostor za igru, koji je opremljem najsavremenijom podlogom, mobilijarom i igračkama.

foto: Zorana Jevtić

- Radostan sam jer smo uspeli da da uradimo veliku i značajnu stvar za našu decu. Dobili su prostor gde mogu da provedu vreme i što je najvažnije da budu apsolutno bezbedni. Sav trud koji je uložen za rezultat ima dečje osmehe i njihovu radost. Namerno ne želim da kažem koja je cena ove investicije, jer se ne radi ni o putu ni o vodovodu. Koliko god date za decu, to je nešto što je dobro za ulaganje jer se to uvek vrati - rekao je Glišić.

foto: Kurir

On je dodao da su u tenderu za opremanje poslednjih 150 kvadrata njegovi saradnici zaboravili da planiraju nabavku igračaka, tako da je pretila opasnost da na kraju imamo goli prostor.

foto: Kurir

- Srećom, kontaktirao me je Radoslav i pitao me je u čemu je problem i koliko košta opremanje. Odgovorio sam da je reč o iznosu dvogodišnje prosečne plate u Srbiji, a naš sugrađanin je rekao da će to biti njegova donacija. Ispričao mi je da je u ovom kraju odrastao i da nikada nije imao takvo igralište.Ovaj njegov potez, kao i sve što je za našu opštinu uradio još jedan naš sugrađanin Nemanja Matić, pokazuje kako su to divni momci velikog srca. Najmanje što smo mogli da učinimo jeste da jednu ulicu nazovemo po Nemanji, a park po Raći - podvukao je na kraju Glišić.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Foto Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track