ČETIRI MESECA ZATVORA ZA ODBORNIKA DVERI U ČAČKU: Gađao predsednika skupštine materijalom za sednicu, pa mu povredio oko
Foto: Printscreen Youtube

incident

ČETIRI MESECA ZATVORA ZA ODBORNIKA DVERI U ČAČKU: Gađao predsednika skupštine materijalom za sednicu, pa mu povredio oko

Srbija -

Opštinski sud u Čačku osudio je danas šefa opozicione odborničke grupe Dveri u čačanskoj Skupštini Aleksandra Tanaskovića (44) na četiri meseca zatvora, uslovno na godinu dana, zbog nasilničkog ponašanja u Skupštini.U obrazloženju presude navodi se da je Tanasković kriv što je 5. jula 2017. godine u sali Skupštine grada gadjao predsednika Skupštine Igora Trifunovića svežnjom skupštinskog materijala kojim ga je pogodio u oko i time mu naneo lake telesne povrede.

Sud je Tanaskovića obavezao i da na ime sudskog paušala uplati 7.000 dinara, a za sudske troškove još 15.232 dinara.

Optužnicu protiv Tanaskovića podnelo je tužilaštvo Osnovnog suda u Čačku.

Tanasković na ovu presudu ima pravo žalbe Višem sudu u roku od osam dana, navodi se u presudi.

Predsednik čačanske Skupštine Igor Trifunović rekao je danas novinarima da je upoznat sa tom presudom, dok je šef odborničke gupe Dveri Aleksandar Tanasković izjavio da još uvek nije dobio presudu.

Inicdent u Skupštini Čačka dogodio se početkom jula tokom održavanja sednice na kojoj se raspravljalo o izmenama Poslovnika o radu Skupštine.

Predsednik Skupštine Trifunović započeo je sednicu ignorišući opozicione odbornike koji su se javili za reč, što je izazvalo njihov revolt, pa su pokušali da blokiraju rad Skupštine izlaskom ispred stola predsedavajućeg.

Šef odborničke grupe Dveri Tanasković bacio je tom prilikom skupštinski materijal ka Trifunoviću koji ga je jednim delom pogodio iznad oka.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Printscreen Youtube)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track