SNAŽAN PLJUSAK NAPRAVIO HAOS: Situacija u Novom Sadu pod kontrolom, voda se povukla sa ulica
Foto: Aleksandar Radojičić/Instagram

brza reakcija nadležnih službi

SNAŽAN PLJUSAK NAPRAVIO HAOS: Situacija u Novom Sadu pod kontrolom, voda se povukla sa ulica

Srbija -

Situacija u Novom Sadu posle jučerašnjih obilnih padavina je stabilna i bez posledica, kolovozi su suvi i saobraćaj se odvija redovno.

U Štabu za vanredne situacije kažu da posledica od velikih padavina u Novom Sadu nema, da su službe pravovremeno reagovale, a da se posledice saniraju samo još u Futogu gde je, kako kažu situacija bila najteža i odakle je jedna porodica sinoć evakuisana.

"Sve službe javno-komunalnih preduzeća, vatrogasne službe upućene su na sve kritične lokacije. Obišli smo sve to. Svu količinu kiše koja se pojavila, sistem vodovoda je uspeo da odvede u roku od sat vremena i zastoji koji su bili u saobraćaju u Kisačkoj i Temerinskoj ulici i u ulici Kornelija Stankovića su otklonjeni i saobraćaj se nesmetano odvija", rekao je Tanjugu Vladimir Stojković iz Štaba za vanredne situacije.

Prema njegovim rečima, najteža situacija je bila u Veterniku i Futogu, a posebno u Futogu u Povrtarskoj ulici.

"Službe i dalje tu rade na otklanjanju posledica. Ovde smo imali potrebu da zbrinemo jednu porodicu koja je sinoć odmah smeštena i u stalnoj smo komunikaciji sa njima. Ovaj problem se vise niće ponavljati na ovoj lokaciji”, rekao je Stanković.

U Novom Sadu jutros je održana i sednica Štaba za vanredne situacije kojom je predsedavao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

"Danas je održana sednica Štaba za vanredne situacije kojim je predsedavao gradonaćelnik Novog Sada Miloš Vučević, svi članovi štaba su informisani o situaciji kakva je bila. Tokom jučerašnjeg dana imali smo 19 prijava u gradu na koje smo reagovali, sve službe su radile i o tome smo informisali štab. Zaključci štaba su doneti i oni se odnose na to da sva javno-komunalna preduzeća pristupe saniranju posledica poplava", naveo je Stojković.

Najveći problem u Novom Sadu i okolini izazvala je velika količina kiše koja je pala i to 117 litara po kvadratnom metru, kažu u Sstabu za vanredne situacija i navode da je to ista količina kiše koja je pala 2015. godine, a prema njihovim rečima, u Futogu je palo 86 litara po kvadratnom metru.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Aleksandar Radojičić/Instagram)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

POTOP U NOVOM SADU: Ljudi blokirani u automobilima i kamionima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track