NOVOSADSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE U PRIPRAVNOSTI: Na snazi crveni meteoalarm, evo kada se očekuju pljuskovi u ovom delu Srbije!
Foto: Zorana Jevtić

dogovoren detaljan operativni plan

NOVOSADSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE U PRIPRAVNOSTI: Na snazi crveni meteoalarm, evo kada se očekuju pljuskovi u ovom delu Srbije!

Srbija -

NOVI SAD - Gradski štab za vanredne situacije Novog Sada i operativni tim za odbranu od poplava dogovorili su se danas na sastanku u Gradskoj kući u tom gradu o preventivnim akcijama povodom najavljenih vremenskih nepogoda u narednim danima.

Kako je saopšteno, dogovoren je detaljan operativni plan za sve komunalne službe na teritoriji grada, kao i mere zaštite i spasavanja stanovništva i materijalnih dobara.

Javno-komunalnim preduzećima dati su nalozi da obave preventivni obilazak terena.

Nakon upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) na veću količinu padavina koja će biti praćena olujnim vetrom i gradom, uspostavljena je koordinacija i s javnim vodoprivrednim preduzećima, a u cilju njihovog angažovanja u slučaju odbrane od poplava.

RHMZ je danas upozorio da će na snazi biti crveni i narandžasti meteoalarm u narednim danima u Srbiji, a ovo upozorenje odnosi se posebno na Bačku i teritoriju Novog Sada.

U saopštenju nakon sastanka dodaje se da će određene mere biti preduzete u toku današnjeg dana.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track