NOVI POTOP PRETI SRBIJI: Velika kiša sručiće se večeras i sutra na Banat, Šumadiju i Pomoravlje...
Foto: Zorana Jevtić

nevreme

NOVI POTOP PRETI SRBIJI: Velika kiša sručiće se večeras i sutra na Banat, Šumadiju i Pomoravlje...

Srbija -

U Srbiji se u toku noći i sutra očekuju obilne padavine u Banatu i Šumadiji sa količinom oko 30 litara po metru kvadratnom, a u Pomoravlju oko 40 litara po metru kvadratnom za 24 sata, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

Sutra će biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Više padavina će biti u Banatu, centralnim krajevima i na području Beograda.

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni, severni. Najniža će biti od 13 do 17, najviša od 21 do 25 stepeni. U Beogradu će biti pretežno oblačno, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Vetar će slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura će biti oko 16, najviša oko 22 stepena. U utorak će biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Od srede pretežno sunčano i malo toplije sa retkom pojavom poslepodnevnih pljuskova i grmljavina.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 9. jul 2018: Očekivana biometeorološka situacija može nepovoljno uticati na hronično obolele osobe. Opreznost se savetuje osobama sa oboljenjima respiratornog sistema, srčanim i nervno labilnim bolesnicima. Reumatski bolovi, glavobolja i neraspoloženje su moguće meteoropatske reakcije.

(Kurir.rs/Beta/Foto ilustracija: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

POPLAVLJENA IBARSKA MAGISTRA, SAOBRAĆAJ U PREKIDU: Vodena bujica kod Stepojevca, spasiovi sa čamcima poslati na HITNU AKCIJU! (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track