Najlepše dvorište ima Lidija Lazić iz Stragara

Izbor

Najlepše dvorište ima Lidija Lazić iz Stragara

Srbija -
Zahvaljujući na priznanju rekla je "da je sve lako kada ste ljubitelj prirode i kada vam ambijent dozvoli da se razmahnete"

KRAGUJEVAC - Dvorište Lidije Lazić iz Stragara proglašeno je danas najboljim u kategoriji 204 dvorišta na području 64 sela u gradovima i opštinama centralne Srbije, u okviru manifestacije "Dani otvorenih dvorišta Šumadije".

Zahvaljujući na priznanju Lazićeva je rekla "da je sve lako kada ste ljubitelj prirode i kada vam ambijent dozvoli da se razmahnete".

Nagrada Lazićevoj, ali i pobednicima u još tri kategorije - najlepše park dvorište, najlepše etno dvorište i najlepši detalj, dodeljena su na seoskom imanju Radoja Vasiljevića u Kutlovu.

Nagrada za najlepše park dvorište pripala je Veri Petković iz Garaša, a domaćinstvo Milomira Cicića iz Stragara osvojilo je priznanje za najlepše etno dvorište. Nagradu za najlepši detalj u dvorištu osvojio je Desimir Mihajlović iz Žirovnice.

U konkurenciji za izbor nagrada učestvovala su domaćinstva iz opština Kragujevac, Topola, Lapovo, Batočina, Aranđelovac, Rekovac, Despotovac i Knić, a o nagradama su odlučivali direktor turističkih organizacija iz tih gradova.

"Manifastacija 'Dani otvorenih dvorišta Šumadije' doprinosi razvoju seoskog turizma, očuvanju tradicije, ali i podizanju kulture življenja na selu", rekla je direktorka Gradske turističke organizacije Kragujevac Snežana Milisavljević.

Ona je podsetila da je ta organizacija nedavno osvojila nagradu Privredne komore Srbije za najbolju novu manifestaciju u 2011. godini, a to je upravo manifestacija "Dani otvorenih dvorišta Šumadije".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track