HIT PRIČA IZ SOMBORA: Srbin je došao u sud, i stavio katanac na zgradu! A razlog je i tužan, i genijalan!
Foto: Filip Plavčić

NEOBIČAN PROTEST

HIT PRIČA IZ SOMBORA: Srbin je došao u sud, i stavio katanac na zgradu! A razlog je i tužan, i genijalan!

Srbija -

Penzioner iz Sivca Miroljub Grujić (68), koji već četvrt veka vodi sudski proces, u četvrtak ujutro zaključao je Privredni sud u Somboru. Na ulazna vrata je stavio lanac i katanac i ostavio pisane poruke: "Dosta ćutanja", "Ovde nije mesto lopovima i preverantima, ja zatvorih, vlada nek odluči, s poštovanjem".

On je posle otišao u stanicu somborske policije i obavestio ih da je u šest sati, kada su i inače vrata Privrednog suda zaključana i nema zaposlenih i stranaka, stavio lanac i katanac. Posle desetak minuta je i odatle otišao i protiv njega, kako kaže, nije podneta nikakva prijava.

- Ovo sam uradio iz potrebe da neko čuje moj glas - veli nam Grujić, dodajući da je to izjavio i u policiji.

- Moj slučaj u sudu se vodi više od 25 godina zbog nesavesnog rada sudija i tužilaca. Obraćao sam se na mnoge adrese, pisao sam i Vladi Srbije, ali mi niko nije odgovorio.

Predočavajući četvrtvekovnu istoriju sudskog spora, penzioner iz Sivca kaže da sve datira još od 1991. godine, kada je u sudu u Kuli poveo radni spor protiv firme "Kramer", gde je tada radio, smatrajući da su mu protivzakonito dali otkaz, jer je navodno zloupotrebio bolovanje.

- To je okončano tako što sam 2006. sudskom odlukom vraćen na posao - kaže Grujić.

- Delimično su me obeštetili, dajući mi poslovni prostor u Sivcu, predali mi ključeve, ali su mi ostali dužni još milion i 700.000 dinara.

Godinu dana kasnije firma je, po Grujićevim rečima, otišla u stečaj. Zbog duga prema njemu, obratio se stečajnom sudiji kako bi iz stečajne mase izostavio poslovni prostor u Sivcu dodeljen njemu, ali je upućen na parnicu, što je i učinio.

- Taj postupak je završen 2012. godine u Privrednom sudu u Somboru, tako što je poništen ugovor kojim mi je dodeljen lokal u Sivcu. Žalio sam se višim sudskim instancama i po njihovom nalogu je suđenje ponovljeno, ali je odluka opet bila ista. Na sve načine pokušavam da dokažem da sam oštećen, ali mi pravda izmiče, a stečajni postupak protiv "Kramera" još nije okončan - kaže Grujić.

Lokal u Sivcu, Grujić nije uspeo da uknjiži na sebe, jer, kako tvrdi, u Katastru u Kuli to odbijaju i pored toga što im je Republički geodetski zavod, kojem se žalio, naložio da mu izdaju rešenje. Desetak dana posle dozvole da bude uknjižen, u aprilu ove godine, njegov lokal u Sivcu je prodat na javnoj licitaciji.

(Kurir.rs/Novosti/Lj.P./J.B.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track