blokiran put za goč

HAOS U CENTRALNOJ SRBIJI: Kraljevačka naselja poplavljena po TREĆI PUT ZA NEDELJU DANA, potop i u Aranđelovcu (KURIR TV)

Srbija -

Meštani kraljevačkih naselja Beranovac i Jovac, po treći put za nedelju dana bore sa poplavama. Zbog elementarnih nepogoda uzrokovanih ogromnim padavinama ugroženo je više domaćinstava.

foto: Čitalac Kurira

Takav slučaj je bio I danas oko 14 sati kada odvodni kanali nisu mogli da prime veliku količinu kiše. Voda se iz kanala prelivala na put Kračljevo – Goč i u okolna dvorišta.

- Obraćali smo se mesnoj zajednici za pomoć. Ali, rekli su nam da se sami organizujemo. Zaključak je da smo ostavljeni na cedilu i da mesna zajednica ne funkcioniše u službi građana. Tražimo pomoć u rešavanju problema i pokrenućemo peticiju za smenu kompletnog saziva mesne zajednice – kaže Mikica Vučinić iz Jovca.

Oluja je oko 17. časova zahvatila i naselje Ribnicu, gde je voda poplavila brojne podrume kuća.

foto: Instagram

Zbog obilnih kiša koje su pokrenule bujične vodotokove i eroziju zemljišta, put Kraljevo - Goč je popodne zatvoren za saobraćaj.

Niz padine planine, sliva se velika količina vode koja se izliva na put ostavljajući za sobom ogromne taloge zemlje, granja, blata i mulja, pa je ova saobraćajnica za kratko vreme postala neprohodna.

Putari preduzeća "Novi Pazar put", u čijoj je nadležnosti održavanje ove saobraćajnice, rade na čišćenju puta, ali im posao dodatno otežavaju nove padavine.

Nepogoda je zahvatila i aranđelovački kraj, a kod skretanju za Aranđelovac iz Topole, brojni objekti su pod vodom, poput stadiona i proizvodnih pogona.

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije iz Topole i okoline nakon pljuska.

Loše vreme uticalo je na poljoprivredne proizvođače iz ove opštine, kojima je ovogodišnji rod voća propao i nije za prodaju.

(Kurir.rs/Blic.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track