SUZBIJANJE KOMARACA U VOJVODINI: Od sutra se nastavlja zaprašivanje, pare obezbeđene
Foto: Profimedia

borba protiv krvopija

SUZBIJANJE KOMARACA U VOJVODINI: Od sutra se nastavlja zaprašivanje, pare obezbeđene

Srbija -

Pokrajinska vlada obezbedila je dodatnih 100 miliona dinara kako bi od sutra, 2. avgusta bila nastavljena akcija suzbijanja larvi komaraca na teritoriji Vojvodine.

Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine najvio je da će akcija biti koordinisana sa Institutom za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", jer je utvrdjeno da je neophodno sprovesti dodatne mere radi sprečavanja širenja groznice zapadnog Nila.

Kroz ovu akciju će u Vojvodini dodatno biti tretirati 29.700 hektara vodene površine. Aktivnosti su posebno usmerene na područja lokalnih samouprava na teritoriji Južnog Banata i Južne Bačke, jer su tu registrovani slučajevi obolevanja od groznice zapadnog Nila.

Već 2. avgusta počeće tretiranje hemijskim sredstvima u kanalskoj mreži oko Novog Sada, Bačke Palanke, Bača i Bačkog Petrovca.

Posle toga, tretmani će se nastaviti u Južnom Banatu, u lokalnim samoupravama Kovin, Opovo, Vršac i Bela Crkva, a u nastavku akcije i na drugim područjima koja su utvrdjena kao potencijalna žarišta, saopštio je Sekrearijat za zaštitu životne sredine.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track