Najnovije vesti

KATAKLIZMA U ŽAGUBICI, SVE JE POPLAVLJENO U SEKUNDI: Bujica nosila sve pred sobom, kuće pod vodom, uništeni putevi, meštani odsečeni od sveta! (FOTO, VIDEO)
Foto: čitalac Kurira/Pavle iz Laznica kod Žagubice

situacija je kritična

KATAKLIZMA U ŽAGUBICI, SVE JE POPLAVLJENO U SEKUNDI: Bujica nosila sve pred sobom, kuće pod vodom, uništeni putevi, meštani odsečeni od sveta! (FOTO, VIDEO)

Srbija

Žagubica je danas poplavljena zbog kiše koja je noćas pala u Braničevskom okrugu, a na a društvenim mrežama osvanule su fotografije i  snimci potopljenih automobila i ulica koje su se pretvorile u reke.

 

1 / 5 Foto: čitalac Kurira/Pavle iz Laznica kod Žagubice

 

 

Kako je za Kurir rekao jedan meštanin Žabugice, izlila se reka Tisnica i poplavila pola varoši. 

 

 

 

 

"Situacija je veoma kritična", napisao je on. 

 

 

 

Kako se navodi na sajtu weather2umbrella, na području Žagubice tokom jutra i prepodneva palo je i do 100 mm kiše po metru kvadratnom, a na Crnom vrhu preko neverovatnih 130 mm kiše.

 

 

foto: čitalac Kurira/Pavle iz Laznica kod Žagubice

 

Meštani navode da su bujice poplavile kuće i pomoćne objekte, a brojni putevi su uništeni. 

 

foto: čitalac Kurira/Pavle iz Laznica kod Žagubice

 

"Poplave nose automobile, poplavljeni su i mostovi, njive pod vodom, odsečeni smo od sveta", napisao je jedan meštanin. 

 

 

Na sajtu weather2umbrella se navodi takođe da su padavine oko podneva prestale u Braničevskom okrugu i da se ne očekuju do kraja dana,  dok su posle podne mogući pljuskovi sa grmljavinom u ostalim predelima Srbije

 

Nevreme i u Boru

 

Nevreme sa obilnim pljuskovima koje je sinoć oko 21 sat zahvatilo Bor izazvalo je velike probleme u rudniku RTB-a Veliki Krivelj, saopštio je RTB Bor.

 

 

Rad na najnižim etažama tog površinskog kopa bio je privremeno zaustavljen zbog bujičnih potoka koji su velikom brzinom potopili elektromrežu, pa su rudarske mašine i pumpe u nekoliko navrata na kratko ostajale bez struje.

 

 

Vodosabirnik je, na sreću, prihvatio svu količinu vode, struja je dobijena, očišćeni su rudnički putevi, puštene pumpe i stabilizovan rad u jutarnjim časovima, kaže upravnik kriveljskog kopa Milan Delić.


 

(Kurir.rs/Foto: čitalac Kurira/Pavle iz Laznica kod Žagubice)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...