VANREDNA SITUACIJA U PRIBOJU: Jako nevreme napravilo haos
Foto: Profimedia

kiša napravila haos

VANREDNA SITUACIJA U PRIBOJU: Jako nevreme napravilo haos

Srbija -

U jednom delu opštine Priboj proglašena je vanredna situacija zbog jakog nevremena praćenog obilnim padavinama, koje je nanelo veliku štetu pojedinim mesnim zajednicama.

Nevreme koje je u četvrtak popodne zahvatilo taj kraj najviše štete nanelo je mesnim zajednicama Sjeverin i Strmac, gde je su bujični potoci naneli štetu na putnoj infrastrukturi, prenosi Glas Zapadne Srbije.

"U večernjim časovima MZ Strmac i deo teritorije MZ Sjeverin, zahvatile su obilne kišne padavine i olujno nevreme, usled čega je došlo do pojave bujičnih potoka koji su oštetili lokalne puteve na tom području, veliki nanosi zemlje, zatrpani i odnešeni propusti i pojava klizšta, prekinuli su drumski saobraćaj na više putnih pravaca u ove dve mesne zajednice", rekao je načelnik Opštinskog štaba za vanredne situacije Boris Mrdović.

Kako se navodi, štab je naložio Javnom preduzeću za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj opštine Priboj da otkloni posledice olujnog nevremena na infrastrukturnim objektima i sanira štetu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track