Za takmičare spremne i vredne nagrade

KRČEDINOM SE ŠIRI MIRIS LOVAČKOG PAPRIKAŠA: Majstori kulinarstva iz Srema, Bačke i Banata zasukli rukave, a posetioci omastili brke (KURIR TV)

Srbija -

Danas u Krčedinu, uz blagoslov sveštenika Dragoljuba Janković, organizovano je veliko sremačko takmičenje u kuvanju lovačkog paprikaša.

foto: Kurir

Gospodin Rade Kečič je okupio najveće majstore iz Srema, Bačke, Banata i Beograda i u 12 časova otvorio takmičenje. Kuvaće se do 17 sati, a u 17.30 proglasiće se i pobednici. Svi takmičari su jutros prisustvovali litrugiji u Hramu Svetog Oca Nikolaja u Krčedinu.

Obezbeđene su i vredne nagrade: za prvo mesto puška sa optikom, za drugo mesto velika porodična baštenska ljuljaška, i za treće mesto nagrada je kotlić za kuvanje. Svaki učesnik dobija i sadnicu tuje.

foto: Kurir

Organizovana je i izložba slika više autora koji su učestvovali na likovnoj koloniji u Krčedinu. U zabavnom programu predstaviće se KUD Ivo Lola Ribar, takođe iz Krčedina. Pored takmičara očekuje se veliki broj prijatelja i gostiju, a druženje ispred hrama će trajati do kasnih večernjih sati.

(Kurir.rs/Foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track