ŠABAC U ZNAKU SPORTA, REKREACIJE I DRUŽENJA: Omladina Nove stranke organizovala tradicionalni basket turnir (FOTO)
Foto: Kurir

Simbolično obeležen kraj raspusta i početak školske godine

ŠABAC U ZNAKU SPORTA, REKREACIJE I DRUŽENJA: Omladina Nove stranke organizovala tradicionalni basket turnir (FOTO)

Srbija -

ŠABAC - Klub Foruma mladih Nove stranke Šabac organizovao je treći, sada već tradicionalni, basket turnir na terenima rekonstruisanog prostora nekadašnjeg Koš kluba.

foto: Kurir

Mladi Nove Šabac na jedan simboličan način želeli su da obeleže završetak raspusta i početak školske godine, kao i skrenuti pažnju na nužnost i dobrobit rekreativnog bavljenja fizičkim aktivnostima, Nova stranka smatra da škola nije mesto za regrutaciju budućih profesionalnih sportista i da profesionalni sport ne treba da bude deo obrazovnog sistema, navodi se u saopštenju ove organizacije.

1 / 3 Foto: Kurir

"Mi dajemo prednost rekreativnom sportu i fizičkoj kulturi, u rekreativnom sportu rezultat je manje bitan, dok u je u profesionalnom i takmičarskom najbitniji, rekreativni sport se bazira na principima slobodne, umerene i prijatne fizičke aktivnosti, a materijalna ulaganja u rekreativni sport su manja. Poseban akcenat ove kacije bilo je na ravno prijatno druženje sa prijateljima iz drugih srodnih stranaka, koje treba da se nastavi i u narednom periodu", saopštila je NOVA uz iskazanu posebnu zahvalnost svima koji su se odazvali i uzeli učešće na turniru.

foto: Kurir

Pobednik turnira je ekipa SPO-a, drugo mesto zauzeli su mladi iz Foruma mladih Nove stranke Beograd, dok je treće plasirana ekipa ženski sastav Nove stranke Šabac.

1 / 2 Foto: Kurir

"Pobedniku sve čestitke i još jednom zahvalnost svim učesnicima na odzivu. Nadamo se da će turnir prerasti u tradicionalni i da ce dogodine svakako biti veći broj učesnika i ekipa", zaključuju omladinci NOVE.

(Kurir.rs/Foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track