Najnovije vesti

CEO LESKOVAC DANAS PRIČA O POTEZU GRADONAČELNIKA: Cvetanović biciklom išao na posao! (VIDEO)
Foto: Jugmedia

Podržao dan bez automobila

CEO LESKOVAC DANAS PRIČA O POTEZU GRADONAČELNIKA: Cvetanović biciklom išao na posao! (VIDEO)

Srbija

LESKOVAC -  Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović vožnjom bicikla do posla podržao je akciju Dan bez automobila u gradovima i opštinama, koju je organizovala Stalna konferencija gradova i opština u okviru Evropske nedelje mobilnosti.

Ideja je bila da u okviru današnje akcije čelni ljudi lokalnih samouprava ovom akcijom promovišu zdrave životne navike kod stanovništva, pešačenje i biciklizam, piše Jugmedia.

„I ukazuju na potrebu da se započne rešavanje problema u gradovima izazvanih prevelikom upotrebom motornih vozila i gradonačelnik Leskovca se rado odazvao akciji“, navodi se u saopštenju iz kabineta prvog čoveka Leskovca.

Evropska nedelja mobilnosti je manifestacija koja se održava svake godine u periodu od 16. do 22. septembra, i u koju je ove godine uključeno preko 2.600 gradova i opština iz 50 država sa više od 250 miliona stanovnika, koji na taj način iskazuju svoju solidarnost sa principima održive urbane mobilnosti.

Evropska nedelja mobilnosti je manifestacija kojom se promovišu alternativni vidovi saobraćaja u odnosu na motorizovani saobraćaj koji koristi fosilna goriva.

(Kurir.rs/Jugmedia/Foto: Jugmedia)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...