UHAPŠENA SEDMORICA, MEĐU NJIMA I FITOSANITARNI INSPEKTOR: Pokušali da u Aleksincu prodaju zaražene nektarine vraćene iz Rusije
Foto: Profimedia

sramno

UHAPŠENA SEDMORICA, MEĐU NJIMA I FITOSANITARNI INSPEKTOR: Pokušali da u Aleksincu prodaju zaražene nektarine vraćene iz Rusije

Srbija -

BEOGRAD - Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsila sedam osoba, medju kojima i fitosanitarnog inspektora, zbog sumnje da su primili i dali mito da bi nektarine zaražene bakterijom bile prodate, a ne uništene, saopštio je danas MUP.

Uhapšeni su odgovorni službenici privrednog društva "Coja promet" iz Aleksinca A.C. (35) i A.C. (62), radnici tog privrednog društva N.J. (45) i S.M. (29), G.J. (43) iz preduzetničke radnje "Župski melem", N.M. (53) iz firme "Minakprom" i fitosanitarni inspektor u Ministarstvu poljoprivrede P.P. (55).

"Sumnja se da su se A.C, A.C. i N.J. dogovorili sa N.M. i organizovali da kamion sa tovarom nektarina zaraženih bakterijom monilija koji je vraćen kao neispravan iz Rusije, bude najpre dovežen u destileriju 'Župski melem' u selu Tuleš, radi navodnog uništenja po rešenju Ministarstva poljoprivrede, da bi zatim zapravo bio vraćen u 'Coja promet' u Aleksincu radi dalje prodaje", naveo je MUP.

foto: Profimedia

Fitosanitarni inspektor P.P. osumnjičen je da je to omogućio tako što je u destileriji "Župski melem", bez potrebne dokumentacije sačinio zapisnik sa neistinitim sadržajem, za šta je primio mito od 50 evra od odgovornog iz "Župskog melema" G.J.

"Osumnjičeni G.J. je potom na ime posredovanja zahtevao od preduzeća 'Coja Promet' dve tone nektarina i 50 evra", piše u saopštenju.

Dodaje se da je N.M. osumnjičen da je zbog posredovanja izmedju "Coja prometa" i "Župskog melema" tražio i dobio 100 evra.

Navodi se da je hapšenjem osumnjičenih policija sprečila da se zaražena roba, čije je uništenje naredila fitosanitarna inspekcija, nadje na slobodnom tržištu.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja