Najnovije vesti

PROFESORI TRAŽE DEVETI PLATNI RAZRED: Časovi skraćeni u većini škola u Rasinskom okrugu
Foto: Shutterstock

drže nastavu 30 minuta

PROFESORI TRAŽE DEVETI PLATNI RAZRED: Časovi skraćeni u većini škola u Rasinskom okrugu

Srbija

KRUŠEVAC - Prosvetni radnici danas drže skraćene časove u 38 škola od ukupno 52 škole u Rasinskom okrugu, rečeno je agenciji Beta u kruševačkoj Uniji sindikata prosvetnih radnika Srbije.

"Od 38 škola u Rasinskom okrugu, u kojima većinu članova ima Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, skraćene časove od 30 minuta drži 29 škola, dok se u devet škola zvoni na 45 minuta, a većina profesora izlazi posle 30 minuta", rekao je predsednik kruševačke Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Dobrivoje Marjanović.

On je dodao da su u devet škola direktori naložili da se zvoni na 45 minuta što, kako je kazao, "stvara pometnju" jer većina profesora izlazi posle 30 minuta.

foto: Profimedia

"U školama se polako oseća pritisak jer direktori vode evidenciju profesora koji štrajkuju pa kolege strahuju da bi plate mogle da im budu smanjene kao što je bilo pre, mada je ministar rekao da to neće činiti", kazao je Marjanović.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije odlučila je da od 24. septembra do kraja meseca štrajkuje držeći skraćene časove.

Prosvetari traže da svi prosvetni radnici budu svrstani u devetu platnu grupu, prvi razred, umesto u osmu grupu, treći razred, gde se, prema prvobitnom predlogu, našlo 90 odsto prosvetnih radnika.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...