Najnovije vesti

PROMENILI SU IME SELA U PUTINOVO: U ovom mestu na jugu Srbije svuda su RUSKA obeležja, a tvrde da žive BOLJE NEGO IKADA!
Foto: Printscreen

hit!

PROMENILI SU IME SELA U PUTINOVO: U ovom mestu na jugu Srbije svuda su RUSKA obeležja, a tvrde da žive BOLJE NEGO IKADA!

Srbija

Ime zaseoka Adžinci u Gornjem Gajtanu, u opštini Medveđa, meštani su pre dve godine promenili u Putinovo. Sve je više povratnika, grade se nove kuće, a uz pomoć ruske humanitarne misije i Opštine, meštani su dobili i put. To je bio i povod posete ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina.

Pored stare, dedine kuće, Milutin je pre 12 godina sa suprugom Milicom sagradio novu. I rade i uživaju u raju na oko 1.000 metara nadmorske visine. Boljitaka ima, kažu, otkad su zaseoku promenili naziv.

- Dobro se živi. Imamo svega. I jabuka, krušaka i mesa. Ali, opet, mora se nešto raditi- ističe meštanin Milutin Petrušić.

U Putinovu ima tridesetak kuća. Polovina njih sagrađene su u proteklih deset godina.

- Da ostaju mlađe generacije, potomstvo. Vidite ovde kako je u našem selu Putinovu. Sve se izgrađuju, nove su zgrade - ističe meštanin Slobodan Lazarević.

foto: Printscreen

Oživelo je Putinovo, a i kafana "Krim" je puna svakog dana. Meštani se tu okupljaju – bistre politiku uz domaću šljivovicu "putinovaču", a mogu i da čitaju knjige.

Raduju se i gostima koji stižu sa svih strana.

- Dobili smo novi put. Čuli smo se i raščuli svuda po Srbiji, maltene i po celoj Rusiji - kaže vlasnik kafane Mališa Petrušić.

U Putinovu se na svakom koraku mogu videti znamenja Srbije i Rusije. A do zaseoka se sada lakše stiže. Na putu koji je probijen i nasipan, a uskoro će biti i asfaltiran, meštani su dočekali ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina.

Od dragog gosta dobili su na poklon portret predsednika Vladimira Putina.

- Zahvalan sam i ruskoj strani i srpskim prijateljima koje dobro poznajem ovde, iz ruske humanitarne misije. Polako, simbolično da mislim da je to dobra stvar koja nas takođe povezuje - rekao je ambasador Aleksandar Čepurin.

foto: Printscreen

Putinovo je blizu važnog puta koji spaja dve opštine.

- Sa spajanjem Medveđe i Kuršumlije, što je i sam predsednik Vučić napomenuo pre godinu dana, čitav ovaj kraj bi dobio na ogromnom značaju, kaže Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa.

Projekti za putnu infrastrukturu u sklopu "Radanskog klastera" se već rade, a i meštani Putinova ne sede skrštenih ruku. Šansu vide u seoskom turizmu.

Kurir.rs/RTS

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...