EPILOG SKANDALOZNE EKSKURZIJE ARILJSKIH GIMNAZIJALACA: Direktor škole podneo ostavku, predsednik opštine se vraća kući
Foto: Printscreen

sramota

EPILOG SKANDALOZNE EKSKURZIJE ARILJSKIH GIMNAZIJALACA: Direktor škole podneo ostavku, predsednik opštine se vraća kući

Srbija -

Ekskurzija maturanata gimnazije iz Arilja, na koju je, umesto đaka, put Italije krenuo lokalni funkcioner sa novopečenom suprugom, osim pokvarenih autobusa koji su učenici gurali, dobila je i neočekivani obrt: direktor gimnazije u Veneciji je podneo ostavku, a mladenci su, izgleda, napustili đačko putovanje.

Đačka ekskurzija po Italiji, koja je započela prošlog vikenda a završava se u nedelju, uzdrmala je maleni gradić Arilje. Na putovanje srednjoškolaca, umesto maturanata, među kojima je i vukovac i đak generacije, krenuo je predsednik Skupštine opštine Arilje Dragiša Terzić sa novom suprugom Ivanom, inače zaposlenom u opštini. To je izazvalo bes roditelja i žitelja Arilja jer, kako kažu, "šta političar sa ženom traži na maturskoj ekskurziji". Potom su počeli da se nižu "događaji", a među njima i svaki čas kvar autobusa, čekanje novog autobusa, guranje da krene... pa i vožnja u omalenom busu u kome su đaci sedeli na podu, navodi Blic.

foto: Printscreen

A onda je juče ujutro Radio Arilje - 93 megaherca, postao najslušaniji u celom kraju. Da je podneo ostavku direktor gimnazije Ranko Davidović, obelodanjeno je iz Italije poslatom porukom vlasniku i direktoru Radio Arilja Branku Jerkoviću, koja je juče celog dana puštana kao saopštenje:

"Obraćam se roditeljima učenika... Pored svih tehničkih problema sa autobusom, svi predviđeni sadržaji su realizovani, a učenici su zdravi, što je najvažnije. Predsednik SO Dragiša Terzić je krenuo na moj poziv, što je izazvalo buru nezadovoljstva u našem gradu... Kao odgovoran čovek i direktor zbog takve loše procene, a u interesu i dece i škole podneo sam školskom odboru neopozivu ostavku. Dragiša nije ni gratis ni VIP putnik, već će uredno sve svoje obaveze platiti kao i ostala deca", ponavljano je na ariljskom radiju.

Nešto ranije pre prve objave direktorove ostavke na radiju, on je, kako prenose đaci koji su na ekskurziji, sve okupio i obratio im se:

- Rekao nam je da od ponedeljka nije više direktor i na to dodao da je Terzić pošao zbog njegovog interesa i da je navodno platio ekskurziju kao i mi. To je sve što je rekao i nije ništa dodao. Ni koji interes ni ništa o tome. Samo to - prenose maturanti.

Inače, direktor je na toj funkciji skoro punih 12 godina i, kako se priča po Arilju, bio je pred rekordom da dobije i četvrti mandat.

Međutim, nekadašnji vođa protesta malinara, ali i preletač kroz stranke, sada predsednik SO Arilje Dragiša Terzić i njegova supruga Ivana nisu bili na objavi ostavke. Kako đaci kažu: "nisu se pojavili ni na doručku". Tokom dana Ariljem se pronela vest da su, kako kažu, "mladenci napustili đačku ekskurziju".

- Vraćaju se izgleda kući ranije. Kojim prevozom, da l' avionom ili službenim autom ili isto nekim autobusom, to niko živi ne zna - priča se po Arilju.

Pisanje o ekskurziji upotpunjeno je diskusijom koja se razvila na fejsbuk stranici "Arilje najlepši grad u Srbiji". E, tu se obratio putnik, predsednik SO Dragiša Terzić. On isto obaveštava da je krenuo na poziv direktora škole.

Međutim, on je rekao i ovo:

- Rekao mi je da nema dovoljan broj putnika. Mislio sam da ovim polaskom sa svojom suprugom činim dobru stvar, međutim vidim da se protiv mene vodi hajka na društvenim mrežama i po novinama. Ne želim da komentarišem laži o meni koje su napisane, jedino ću vam reći da sve troškove ovog putovanja za mene i moju suprugu lično plaćam iz svog džepa - između ostalog navodi funkcioner sa maturantske ekskurzije.

Njegova objava na fejsbuk stranici propraćena je raznim komentarima.

"Ja stvarno ne vidim ništa čudno! Kad je on izabran za predsednika, zašto ne bi i na ekskurziju išao, to mi dođe nekako na isto";

"Trebalo je ići u školu da bi se išlo na ekskurzije. Sad se mora nadoknaditi";

"I takvi da nam vode opštinu, koji se grebu o tuđu muku, a opštinske pare guraju u svoj džep";

foto: Printscreen

"Da je platio nekom učeniku koji nema, pametnije bi mu bilo"...

Direktor jedno, terzić drugo

Ogorčenje roditelja i građana Arilja izazvao je sam čin odlaska političara sa ženom na školsku ekskurziju jer su na parkingu u Arilju ostala deca koja nisu mogla na ekskurziju - jer roditelji nemaju 400 evra. Takođe, izjave direktora Davidovića i funkcionera Terzića se ne poklapaju. Direktor kaže - da će Terzić platiti ekskurziju, što znači da je nije do sada platio. Političar ističe da sam plaća iz svog džepa. Pre dva dana direktor je rekao: "Mogla su da krenu još dva đaka na ime gratisa, ali nisu". Političar, međutim, kaže: "Direktor je rekao da nema dovoljan broj putnika".

(Kurir.rs/Blic, Ž.Jeftić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track