OTADŽBINA U SRCU SABORA SLOGE POKRETA TRI PLUS: Deca su pevala Kosovski božuri i Zemljo moja, A PUBLIKA JE PLAKALA
Foto: Promo

DIVNO

OTADŽBINA U SRCU SABORA SLOGE POKRETA TRI PLUS: Deca su pevala Kosovski božuri i Zemljo moja, A PUBLIKA JE PLAKALA

Srbija -

ČAČAK – U velikoj sali Doma kulture preko 1.000 Čačana došlo je da podrži Pokret za decu “Tri plus, na Saboru sloge održanom pod sloganom „Hiljadu razloga da se svađamo, jedan da se pomirimo“.

Na skupu su govorili predstavnik SPC, sveštenik Vlade Kaplarević, pisac za decu Tode Nikoletic, predsednik Ruske mreže „Za život“ Sergej Česnokov i predsednik Pokreta za decu “Tri plus“ Vladica Gavrilović.

foto: Promo

Manifestaciju je podržalo preko 20 organizacija koje se bave ovom problematikom, privrednici, sportisti, ustanove kulture…

Hor OŠ „Vuk Karadžić“, pod dirigentskom palicom profesorke Slađane Novičić, nadahnuto i emorivno je izveo pesme „Kosovski božuri“ i „Zemljo moja“, što je publiku dovelo do suza. Neizostavan deo programa bile su i tačke plesnog kluba “Luna“.

foto: Promo

– Deca su stihovima pesme “Kosovski božuri“ „... ja ću koren, a ti vodu nek izniknu mladi...“ poslali poruku Srbiji da nas je svake godine 36.000 manje, a stihovima pesme „Zemljo moja“ apelovali da mladi ne odlaze iz zemlje. Samo prošle godine Srbiju je napustilo oko 70.000 ljudi – rekao je Vladica Gavrilović.

Na kraju su sva deca prisutna u sali završila na bini i sa svojim roditeljima, ali i gostima ponovo otpevali pesmu „Zemljo moja“.

(Kurir.rs/moravainfo.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track