PALIĆ BOGATIJI ZA BEBU LAVA: Mališanka lepo napreduje, fali samo ime (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen RTS

Majka Džamila skrivala je mladunče od očiju javnosti

PALIĆ BOGATIJI ZA BEBU LAVA: Mališanka lepo napreduje, fali samo ime (VIDEO)

Srbija -

PALIĆ - Zvezda je rođena. Mala lavica pravi svoje prve korake desetak dana od dolaska na svet. Majka Džamila skrivala je mladunče od očiju javnosti, a kada ju je miholjsko sunce izmamilo u šetnju, dobili smo priliku da ga snimimo.

„Malecka se lepo razvija. Ima desetak dana, otvorila je oči i počela je da istražuje svet oko sebe“, objašnjava Kristijan Ovari, biolog u Zoo-vrtu „Palić“.

„U suštini brzo napreduje jer je jedinica. Svi smo ushićeni i jako srećni pogotovo što je devojčica i biće jako lep dodatak našoj porodici lavova. Ako stvari budu išle kako treba ona će najverovatnije biti mama novoj generaciji lavića“, dodao je biolog.

U palićkom vrtu prirode procenjuju da će mala lavica za dve do tri nedelje izaći iz volijere. Tada će i posetioci moći da je upoznaju, a svi su pozvani da predlože ime.

„Najzanimljivija imena ćemo staviti na glasanje na našu stranicu na Fejsbuku i na taj način ćemo dobiti ime koje će ona nositi“, najavljuje Vesna Davidović.

Zoološki vrt na Paliću raspisao je i likovni konkurs na temu „Mladunče lava“, a radovi se mogu poslati običnom i elektronskom poštom.

(Kurir.rs/RTS/Toni Bedalov/Foto: Youtube Printscreen RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja