SRBIJA NAM JE BOLJA OD ŠVAJCARSKE, OVDE NISMO GRAĐANI DRUGOG REDA: Slavica Đukić Dejanović posetila porodicu Kraić koja se doselila u Veliko Gradište
Foto: Kurir

Ministarka U POSETI

SRBIJA NAM JE BOLJA OD ŠVAJCARSKE, OVDE NISMO GRAĐANI DRUGOG REDA: Slavica Đukić Dejanović posetila porodicu Kraić koja se doselila u Veliko Gradište

Srbija -

Ministarska za populacionu politiku Slavica Đukić Dejanovič posetila je danas porodicu Krajić u Velikom Gradištu. Diana i Saša Kraić, rešili su prošle godine da se iz Švajcarske dosele u ovaj gradić na Dunavu sa dvoje dece Florianom (4) i Julijanom (12) dok je desetomesečna Magdalena prvorođeno dete ove godine u Gradištu.

foto: Kurir

- Nama ništa nije nedostajalo tamo. Oboje imamo dvojno državljanstvo, ja sam se rodila, završila školu u Švajcarskoj. Ali ipak kako god okreneš ti si tamo građanin drugog reda - rekla je Diana prilikom posete ministarke. Saša je često na selu, gde imaju svoje imanje.

- Boravak u ovoj porodici je jedna nada da Srbija može da izgleda drugačije. Na pitanje „gde je tata“ deca su odgovorila da je na selu. Oni se bave stočarstvom i žive od prihoda koje tamo ostvare - rekla je prilikom posete ministarka Dejanović.

foto: Kurir

Ona je pre posete ovoj porodici položila kamen temeljac za izgradnju obdaništa, a značajna sredstva u visini od 26 miliona dinara ulažu se u rekonstrukciiju Predškolske ustanove „Majski cvet“ čime će se dogoročno rešiti problem prijema dece u ovoj opštini. Ujedno izgradiće se fiskulturna sala, renovirati kuhinja i proširiti kapaciteti za boravak.

(Kurir.rs / D. I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track