Poreska uprava predlaže stečaj za Valjevsku pivaru

Poreska uprava predlaže stečaj za Valjevsku pivaru

Srbija -
Ukoliko Valjevska pivara uplati dospelih šest rata reprograma iz Plana reorganizacije, prestaje pravni osnov za pokretanje stečajnog postupka, objasnila Poreska uprava

VALJEVO - Poreska uprava Srbije saopštila je da je podnela predlog za uvođenje stečaja u Valjevsku pivaru jer to preduzeće nije izmirilo ni jednu rata reprogramiranog duga."Ukoliko Valjevska pivara uplati dospelih šest rata reprograma iz Plana reorganizacije, prestaje pravni osnov za pokretanje stečajnog postupka", objasnila je Poreska uprava.

Planom reorganizacije Valjevske pivare utvrđeno je da se deo duga fabrike po osnovu javnih prihoda delimično zameni u trajni ulog države u njenom kapitalu, a deo u iznosu od 948,7 miliona dinara reprogramira.Poreski dug pivare, kako je saopštila Poreska uprava, reprogramiran je na pet godina, a prva rata za plaćanje dospela je 31. januara.

Zakona o stečaju propisano je da ukoliko stečajni dužnik ne postupa po planu reorganizacije, pri čemu značajno ugrožava interese jedne ili više klasa poverilaca, Poreska uprava, kao poverilac može da pokrene stečajni postupak.Ročište po predlogu Poreske uprava za uvođenje stečaja u Valjevsku pivaru zakazano je za 18. julu u Privredno sudu u Valjevu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track