Boško Ničić ponovo gradonačelnik Zaječara

Boško Ničić ponovo gradonačelnik Zaječara

Srbija -
Za Ničića glasali odbornici URS-a, Socijalističke partije Srbije i Demokratske stranke, koji imaju 28 od 50 odborničkih mesta

ZAJEČAR - Za gradonačelnika Zaječara danas je na sednici Skupštine tog grada ponovo izabran Boško Ničić sa liste Ujedinjenih regiona Srbije (URS). Za Ničića, koji je ovu funkciju obavljao i u prethodnom mandatu, glasali su odbornici URS-a, Socijalističke partije Srbije i Demokratske stranke, koji imaju 28 od 50 odborničkih mesta.

Višesatna sednica obilovala je oštrom retorikom nekadašnjih partijskih partnera, sadašnjeg gradonačelnika Boška Ničića i lidera Pokreta radnika i seljaka u Zaječaru, a sada "Pokrenimo Zaječar", estradnog menadžera Saše Mirkovića.

Mirković je nakon više opomena predsednika Skupštine, zbog povrede poslovnika udaljen sa sednice, posle čega su salu napustili i ostali odbornici Srpske napredne stranke. Mesto predsednika gradske Skupštine je ostalo nepromenjeno u odnosu na prošli saziv, i na njenom čelu će ponovo biti Ivan Joković iz URS-a. Zamenik gradonačelnika u predstojećem periodu biće Zoran Mančić iz DS-a, partije koja je posle osam godina u opoziciji ponovo u vlasti u Zaječaru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track