SRPSKOG HEROJA GORANA OSTOJIĆA SU UBILI ALBANSKI TERORISTI 1998! Hrabri pripadnik 63. padobranske poginuo je sa puškom u ruci na Kosovu!
Foto: Privatna Arhiva

dvadeset godina od ubistva

SRPSKOG HEROJA GORANA OSTOJIĆA SU UBILI ALBANSKI TERORISTI 1998! Hrabri pripadnik 63. padobranske poginuo je sa puškom u ruci na Kosovu!

Srbija -

Gradska vlast i Javno preduzeće "Parking servis" otvorili su prvu javnu garažu u Nišu kojoj je dato ime srpskog heroja Gorana Ostojića poginulog pripadnika 63. padobranske brigade.

Garaža je otvorena kod niškog Doma Zdravlja.

foto: M.S.

Na ovom mestu do sada je parkiranje bilo besplatno, a sada će se plaćati 40 dinara bez obzira koliko automobil tu boravi. na parkingu ima 70 parking mesta.

foto: M.S.

Goran Ostojić rođen je 1962. godine u Bačkom Dobrom Polju. U osnovnu školu pošao je sa pet godina, kada se sa roditeljima seli u Jagodinu. Još u osnovnoj školi privlače ga discipline koje će odrediti njegov poziv, tako je bio radio amater, aeromodelar, sa 14 godina postao je uz očevu saglasnost najmlađi padobranac u Aero klubu „Naša krila“ i najmlađi pilot jedriličar, a ubrzo i pilot motornih aviona, naravno tu su i nezaobilazni fudbal i košarka, kao i karate toloiko koristan u njegovom budućem pozivu.

Završava gimnaziju sa 17 godina i upisuje se na Vojnu akademiju. Odabira po nekima najteži smer-pešadiju.

Studije završava sa odličnim uspehom i dobija raspored u elitnoj 63. padobranskoj brigadi. Karijerom prolazi kroz sve oficirske dužnosti starešine njegovog kova, od komandira voda i čete, do načelnika operativne službe i načelnika štaba brigade.

Poginuo je jula 1998. godine kod Junika sa puškom u ruci kako i dolikuje starešini njegovog životnog profila.

Posthumno je unapređen u potpukovnika ne znajući da je redovno predviđen za taj čin, koji mu je trebao biti dodeljen na dan jedinice te godine.

Kurir.rs/M.S./Foto: M.S.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track